DHC-videoserie: Det Regts hamert bij de VVD op het belang van kunst

In samenwerking met Debatmeester lanceert DHC een videoproject over Haagse politici. In de serie ‘Raad en Daad’ vertellen zij over hun achtergrond en drijfveren.

Door

In de twaalfde aflevering legt Det Regts uit hoe ze in de lokale politiek terecht is gekomen. “Ik vond dat mijn partij, de VVD, te weinig aandacht schenkt aan kunst,” vertelt het Haagse raadslid in het Escher-museum op het Lange Voorhout. Daarop schreef ze zelf een verkiezingsprogramma en kwam ze in de gemeenteraad. “Kunstenaars leren ons op een andere manier naar de wereld te kijken,” aldus Regts.

 

N.B. De video is opgenomen vóórdat er corona-maatregelen van kracht waren.

De video’s in de serie Raad en Daad portretteren elk een raadslid of fractievertegenwoordiger van één van de vijftien Haagse partijen. Op een plek die voor hen van betekenis is, vertellen zij over hun achtergrond, hun politieke drijfveren en het leven als lokaal politicus.

Rondje Binnenhof

Vorige week spraken we PVV-fractievoorzitter Sebastian Kruis tijdens een rondje met de hond op het Binnenhof. Eerder vertelde Liesbeth Hofman (Partij van de Eenheid) over haar bekering tot de islam, liet Nur Icar (Islam Democraten) zijn oude hangplek in de Schilderswijk zien en vertelde Leonie Gerritsen (Partij voor de Dieren) tussen de opgevangen katjes over haar activisme.

 

Bij ons thuis hangen de wanden helemaal vol met kunst.
Det Regts (VVD-raadslid)

 

In de andere afleveringen spraken we Fonda Sahla (D66), Lesley Arp (SP), Geert Tomlow (50Plus), Mikal Tseggai (PvdA), Peter Bos (Haagse Stadspartij) en Jelle Meinesz (Hart voor Den Haag/Groep de Mos).

Consument van kunst

De videoserie toont de persoon achter de politicus. “Bij ons thuis hangen de wanden helemaal vol met kunst,” vertelt Regts, die een studie kunstgeschiedenis volgt en zelf exposities organiseert. Haar man is romancier en dichter, maar voor haarzelf ziet ze een kunstenaarschap niet weggelegd. “Daar moet je talent voor hebben. Ik ben een consument van de kunst.”

Iedere maandag verschijnt een aflevering op deze website en de sociale-mediakanalen van DHC: YouTube, Facebook en Twitter. Ook kunt u de filmpjes zien via onze nieuwsbrief, waarop u zich hier kunt aanmelden. De presentatie is in handen van Ivar Lingen (Debatmeester) en Jeroen van Raalte (DHC). Alle filmpjes zijn opgenomen vóórdat corona-maatregelen, zoals afstand houden en geen handen schudden, van kracht waren.

Wilt u meer weten over de Haagse gemeentepolitiek? Klik hier voor een (proef)abonnement op de krant Den Haag Centraal en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Standaardportret
Bekijk meer van