Grootste zoetwaterparel ter wereld onder de hamer

De veiling van de grootste zoetwaterparel ter wereld, de ‘Sleeping Lion Pearl’, vindt eind van de maand plaats in het Venduehuis en is op z’n minst spectaculair te noemen. De historische parel kan meer dan een half miljoen euro opbrengen.

Historie

Nieuwe muziek op plaatsen met rafelranden

Twintig elektrische gitaren bij de Nieuwe Kerk tijdens de mei-editie van Dag in de Branding. Met nu modern-klassieke muziek. Onder het thema ‘ruimtes en rafelranden’ bezoekt het festival onder andere ook The Grey Space.

Muziek

‘Torens rond OCC te hoog’

De vereniging Vrienden van Den Haag vindt dat het nieuwe cultuurcomplex in het Spuikwartier (OCC) het historisch stadsbeeld van de stad te zeer aantast. Zij willen nu dat de gemeente een 3D-presentatie maakt.

Politiek

‘Pro Freestyle, weet je wel hoe cool dat is!?’

Scheveningen bestaat tweehonderd jaar en dat wordt dit pinksterweekend onder andere gevierd met een uitgebreid aanbod van water-, urban- en strandsporten. Skateboarder Dean Willemsteijn, geblesseerd, is als toeschouwer zeker van de partij.

Sport

Geen geld meer naar As-Soennah-moskee

Er gaat geen belastinggeld meer naar de moskee op de Fruitweg. Berichten over de ‘gespleten tong’ van de As-Soennah-moskee waren de laatste druppel voor de Haagse gemeenteraad. “De kou slaat je om het hart.”

Politiek

Grootste klassieke zeilers naar Scheveningen

Dit jaar zijn het nog de strakke en snelle zeilers van de Volvo Ocean Race, maar volgend jaar finishen voor de Haagse kust de klassiek getuigde schepen van de Liberty Tall Ships Regatta. En in 2022 is er het WK zeilen.

Sport

Raad dwingt Krikke tot meer actie bij terreurdreiging

Burgemeester Pauline Krikke moet de communicatie met politie en justitie bij een terreurdreiging verbeteren. Dat eist de voltallige gemeenteraad van haar. Tevens komt er meer aandacht voor de opvang en behandeling van verwarde personen.

Politiek

Nalatenschap Hans Faverey naar Literatuurmuseum

Het Literatuurmuseum in Den Haag heeft de literaire nalatenschap van de dichter Hans Faverey verworven. Faverey  (1933-1990) geldt als een van de belangrijkste dichters van de tweede helft van de twintigste eeuw.

Boeken

ADO: Beugelsdijk blijft, Duplan vertrekt

De selectie van ADO Den Haag voor het komende seizoen krijgt steeds meer vorm. Verdediger, en kind van de club, Tom Beugelsdijk verlengt zijn contract met drie jaar. De Fransman Edouard Duplan keert na de zomerstop niet meer terug in het Cars Jeans Stadion.

Sport