Herman Tjeenk Willink: ‘De vraag is niet óf Europa nodig is, maar wélk Europa’

Adviseur, informateur, vicepresident Raad van State, ja, zó kennen we Herman Tjeenk Willink (77). Hij is het in zijn lange loopbaan op het Binnenhof allemaal geweest. Minister van Staat is hij nog steeds. Integer, erudiet, dat is hij zeker. Wie ‘Groter denken, kleiner doen. Een oproep’ leest, weet dat er ook een rebel in hem schuilt. Het boekje is een hartstochtelijke oproep om de betonrot die de democratische rechtsorde aantast, tegen te gaan. Daarvoor is Europa nodig.

Politiek

Column Mira Feticu: ‘Plek in de hel voor vrouwen die elkaar niet steunen’

Mira Feticu maakt zich boos over het #metoo schandaal bij de gemeente Den Haag. De nieuwe woordvoerder van wethouder Liesbeth van Tongeren (GroenLinks, duurzaamheid) werd bij de gemeente aangenomen, nadat hij bij de landelijke partij was ontslagen vanwege een incident met een stagiaire. ‘Er is een plek in de hel voor vrouwen die elkaar niet steunen!’

Politiek

Europese Verkiezingen, op wie gaat u stemmen 23 mei?

Van mensenrechten tot klimaat, een vuist maken tegen autoritaire regimes en het vervoer van gevaarlijke stoffen. De Europese Unie (EU) gaat over heel veel en is, mede daardoor, moeilijk te vatten. DHC sprak alvast met vijf Haagse kandidaten.

Politiek

Financieel zware tijden op komst voor gemeente

De komende jaren worden financieel zwaar voor de gemeente Den Haag. Dat blijkt uit de deze week gepubliceerde voorjaarsnota. Het stadsbestuur houdt rekening met tekorten die oplopen van ruim 6 miljoen euro in 2019 tot ruim 18 miljoen euro in 2021. Wethouder Guernaoui (Groep de Mos, financiën): “Dit zal lastige keuzes met zich meebrengen.”

Nieuws Politiek

Zorgen over Binnenhof-bouwput nemen toe

Het renovatieplan van het Binnenhof is inzet geworden van een verbeten getouwtrek tussen architecten, het Rijksvastgoedbedrijf en ‘Kamerbewoners’. De stad maakt zich zorgen.

Nieuws