College weigert Shell subsidie die niet was gevraagd

Shell krijgt dit jaar geen subsidie van de gemeente Den Haag voor zijn Generation Discover Festival op het Malieveld. Op het eerste gezicht misschien een onbenullige mededeling. Het bedrijf heeft de financiële steun dit jaar bijvoorbeeld niet eens aangevraagd. Maar dit had behoorlijk wat voeten in de politieke aarde.

Nieuws Politiek

Zeegezichten deel 5: Panorama Mesdag

In de serie ‘Zeegezichten’ toont DHC hoe diep, gevarieerd en verrassend cultuur en de zee in Den Haag met elkaar zijn verweven. Aflevering 5 staat in het teken van Panorama Mesdag.

Nieuws Series

Column: De Tour

Columnist Jan D. Swart haalt herinneringen op aan de Tour de France in vervlogen tijden.

Opinie

‘Oscâh’ voor beste Haagse film

Na het succes van de eerste echte Haagse filmcompetitie ‘72hrs The Hague Film Contest’, vorig jaar, volgde nu een tweede editie in bioscoop Pathé Buitenhof. Jonge, talentvolle filmmakers maakten elk een korte film met als thema ‘Western’ en met Den Haag als decor.

Film

Benoordenhout boos over schrappen bus 18

In de nieuwe dienstregeling van de HTM komt bus 18 (Rijswijk – Clingendael) te vervallen. Het gedeelte tussen Rijswijk en het Centraal Station wordt omgenummerd naar lijn 22. In Benoordenhout wordt een deel overgenomen door de bussen naar Scheveningen, maar de buurt Uilennest zit vanaf december zonder buslijn. En dat resulteert in veel onvrede.

Verkeer