Ondernemers Haagse Markt slepen gemeente voor de rechter

Een grote groep ondernemers op de Haagse Markt stapt naar de rechter om het geld dat zij de afgelopen jaren te veel betaalden aan de gemeente, ruim een half miljoen per jaar, terug te krijgen. Dat bevestigt Leen van Popering namens de belangenorganisaties CVAH, NKB, VETRA en SHMO. “We gaan doen wat nodig is.”

Economie Nieuws

Malek F. ontoerekeningsvatbaar: geen celstraf, wel tbs

De Syrische asielzoeker die een jaar geleden drie omstanders neerstak nabij de Haagse Hogeschool is veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. Vanwege zijn psychotische stoornis beschouwt de rechtbank Malek F. (33) als volledig ontoerekeningsvatbaar.

Nieuws

Strandtent De Fuut sluit na twintig jaar de deuren

Na twintig jaar verkoopt Leo van der Vegt strandtent De Fuut. Daarmee is dit zijn laatste seizoen op het Zuiderstrand, een plek waar de culturele programmering de boventoon voerde. “Ik realiseer me dat ik iets unieks heb neergezet.”

Kunst

Werk aan spoor Lijnbaan: omleiding lijnen 2, 3 en 4

Tramreizigers in de binnenstad krijgen in de eerste week van augustus te maken met omleidingen en extra reistijd. Vanwege werkzaamheden op de Lijnbaan rijden de lijnen 2, 3 en 4 van zaterdag 3 tot en met zaterdag 10 augustus een andere route door het centrum.

Verkeer