DHC-videoserie: Lesley Arp (SP) vindt het stuitend dat arme buurten worden vergeten

In samenwerking met Debatmeester lanceert DHC een videoproject over Haagse politici. In de serie ‘Raad en Daad’ vertellen zij over hun achtergrond en drijfveren.

Door

In de vijfde aflevering varen we met SP-fractievoorzitter Lesley Arp (35) over de Trekvliet, volgens haar een nieuwe scheidslijn tussen rijk en arm. Terwijl er veel geld wordt geïnvesteerd in dure appartementen in de Binckhorst, kunnen de beschimmelde sociale woningen aan de andere kant van het water nog jaren wachten op renovatie, aldus Arp. “We moeten ervoor waken dat de verschillen hier nog groter worden dan ze al zijn.”

 

 

De video’s in de serie Raad en Daad portretteren ieder een raadslid of fractievertegenwoordiger van één van de vijftien Haagse partijen. Op een plek die voor hen van betekenis is, vertellen zij over hun achtergrond, hun politieke drijfveren en het leven als lokaal politicus.

Huilende cliënten

Vorige week vertelde scheidingsbemiddelaar Geert Tomlow (50Plus) hoe hij op zijn scooter ‘sjeest’ tussen huilende cliënten en fractievergaderingen. Eerder liet Mikal Tseggai (PvdA) zien hoe zij haar fractievoorzitterschap combineert met studeren, sprak raadslid Peter Bos (Haagse Stadspartij) over zijn krakersverleden en gaf Jelle Meinesz (Hart voor Den Haag/Groep de Mos) een inkijkje in zijn drukke leven.

 

Mijn moeder is SP’er geworden, maar mijn vader houdt nog altijd vast aan ‘zijn’ PvdA
Lesley Arp, fractievoorzitter SP

 

De videoserie toont de persoon achter het raadslid. Zo bezoeken we met Kavish Partiman (CDA) de bijzondere hindoetempel in Laak, praat Leonie Gerritsen (Partij voor de Dieren) tussen de katten van de Dierenambulance over haar activisme en bekijken we met Det Regts (VVD) haar geliefde Eschermuseum. In deze aflevering vertelt Arp onder meer over haar ‘rode’ wortels. “Mijn moeder is SP’er geworden, maar mijn vader houdt nog altijd vast aan ‘zijn’ PvdA.”

Iedere maandag verschijnt een aflevering op deze website en de sociale-mediakanalen van DHC: YouTube, Facebook en Twitter. Ook kunt u de filmpjes zien via onze nieuwsbrief, waarop u zich hier kunt aanmelden. De presentatie is in handen van Ivar Lingen (Debatmeester) en Jeroen van Raalte (DHC).

Wilt u meer weten over de Haagse gemeentepolitiek? Klik hier voor een (proef)abonnement op de krant Den Haag Centraal en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Standaardportret
Bekijk meer van