DHC-videoserie: scheidingsbemiddelaar Geert Tomlow (50Plus) komt op voor oudere Hagenaar

In samenwerking met Debatmeester lanceert DHC een videoproject over Haagse politici. In de serie ‘Raad en Daad’ vertellen zij over hun achtergrond en drijfveren.

Door

In de vierde aflevering treffen we Geert Tomlow (63) in zijn praktijk. Behalve fractievertegenwoordiger van 50Plus in de gemeenteraad is hij scheidingsbemiddelaar. “De Kleenex vliegt de deur uit,” zegt hij. “Ik heb elke dag huilende mensen aan tafel.” Het is een druk bestaan. Op zijn scooter ‘sjeest’ hij de stad door. “Fractieoverleg, klanten, het gaat de hele dag door. Zestig uur per week.”

 

 

De video’s in de serie Raad en Daad portretteren ieder een raadslid of fractievertegenwoordiger van één van de vijftien Haagse partijen. Op een plek die voor hen van betekenis is, vertellen zij over hun achtergrond, hun politieke drijfveren en het leven als lokaal politicus. Vorige week liet Mikal Tseggai (PvdA) zien hoe zij haar fractievoorzitterschap combineert met studeren. Eerder sprak raadslid Peter Bos (Haagse Stadspartij) over zijn krakersverleden en gaf Jelle Meinesz (Hart voor Den Haag/Groep de Mos) een inkijkje in zijn drukke leven.

 

Het is alsof je boven de 55 niet meer mag meedoen, je bent lastig
Geert Tomlow, 50Plus

 

Lastig

De videoserie toont de persoon achter het raadslid. Zo bezoeken we met Kavish Partiman (CDA) de bijzondere hindoetempel in Laak, praat Leonie Gerritsen (Partij voor de Dieren) tussen de katten van de Dierenambulance over haar activisme en bekijken we met Det Regts (VVD) haar geliefde Eschermuseum. In deze aflevering vertelt Tomlow waarom hij in de Haagse politiek opkomt voor ouderen. “Het is alsof je boven de 55 niet meer mag meedoen, je bent lastig.”

Iedere week (doorgaans maandag) verschijnt een aflevering op deze website en de sociale-mediakanalen van DHC: YouTube, Facebook en Twitter. Ook kunt u de filmpjes zien via onze nieuwsbrief, waarop u zich hier kunt aanmelden. De presentatie is in handen van Ivar Lingen (Debatmeester) en Jeroen van Raalte (DHC).

Wilt u meer weten over de Haagse gemeentepolitiek? Klik hier voor een (proef)abonnement op de krant Den Haag Centraal en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Standaardportret
Bekijk meer van