DHC-videoserie: PvdA-fractievoorzitter Mikal Tseggai pendelt tussen raadzaal en collegebanken

In samenwerking met Debatmeester lanceert DHC een videoproject over Haagse politici. In de serie ‘Raad en Daad’ vertellen zij over hun achtergrond en drijfveren.

Door

In de derde aflevering vertelt Mikal Tseggai (24) hoe zij in de gemeenteraad kwam. Als student aan de Universiteit Leiden, Campus Den Haag deed ze ervaring op in het bestuur van haar faculteit. Inmiddels is ze opgeklommen tot fractievoorzitter van de PvdA, maar zit nog altijd in de collegebanken. “Soms ben ik voor, tijdens of na de raadsvergadering opdrachten aan het maken en aan het studeren,” zegt ze. “Ieder uurtje tussendoor grijp ik aan.”

 

 

De video’s in de serie Raad en Daad portretteren ieder een raadslid of fractievertegenwoordiger van één van de vijftien Haagse partijen. Op een plek die voor hen van betekenis is, vertellen zij over hun achtergrond, hun politieke drijfveren en het leven als lokaal politicus. Vorige week sprak raadslid Peter Bos (Haagse Stadspartij) over zijn krakersverleden en twee weken terug gaf Jelle Meinesz, raadslid van Hart voor Den Haag/Groep de Mos en vloerenlegger, een inkijkje in zijn drukke leven.

 

Mijn ouders zijn oorlogsvluchtelingen. Daardoor heb ik wel wat levenservaring vanuit huis meegekregen
Mikal Tseggai

Persoon achter het raadslid

De videoserie toont de persoon achter het raadslid. Zo praat Leonie Gerritsen (Partij voor de Dieren) tussen de katten van de Dierenambulance over haar activisme, treffen we scheidingsbemiddelaar Geert Tomlow (50Plus) in zijn praktijk en bezoeken we met Kavish Partiman (CDA) de bijzondere hindoetempel in Laak. “Mijn ouders zijn oorlogsvluchtelingen,” zegt Tseggai. “Ik denk dat ik daardoor wel wat meer levenservaring vanuit huis heb meegekregen.”

Iedere maandag verschijnt een aflevering op deze website en de sociale-mediakanalen van DHC: YouTube, Facebook en Twitter. Ook kunt u de filmpjes zien via onze nieuwsbrief, waarop u zich hier kunt aanmelden. De presentatie is in handen van Ivar Lingen (Debatmeester) en Jeroen van Raalte (DHC).

Wilt u meer weten over de Haagse gemeentepolitiek? Klik hier voor een (proef)abonnement op de krant Den Haag Centraal en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Standaardportret
Bekijk meer van