DHC-videoserie: hoe kraker Peter Bos in de gemeenteraad belandde

In samenwerking met Debatmeester lanceert DHC een videoproject over Haagse politici. In de serie ‘Raad en Daad’ vertellen zij over hun achtergrond en drijfveren.

Door

In de tweede aflevering legt Peter Bos (Haagse Stadspartij) uit hoe hij als voormalig kraker terechtkwam op het stadhuis. “Ik heb nooit de ambitie gehad om raadslid te worden, maar het is uiteindelijk wel gebeurd,” vertelt hij in de Besturing, een culturele broedplaats in de Binckhorst.

 

 

De video’s in de serie Raad en Daad portretteren ieder een raadslid of fractievertegenwoordiger van één van de vijftien Haagse partijen. Op een plek die voor hen van betekenis is, vertellen zij over hun achtergrond, hun politieke drijfveren en het leven als lokaal politicus. Vorige week gaf Jelle Meinesz, raadslid van Hart voor Den Haag/Groep de Mos en vloerenlegger, een inkijkje in zijn drukke leven.

 

Iedere maandag verschijnt een aflevering op deze website en de sociale-mediakanalen van DHC

 

De videoserie toont de persoon achter het raadslid. Zo praat Leonie Gerritsen (Partij voor de Dieren) tussen de katten van de Dierenambulance over haar activisme, treffen we scheidingsbemiddelaar Geert Tomlow (50Plus) in zijn praktijk en bezoeken we met Kavish Partiman (CDA) de bijzondere hindoetempel in Laak.

Iedere maandag verschijnt een aflevering op deze website en de sociale-mediakanalen van DHC: YouTube, Facebook en Twitter. Ook kunt u de filmpjes zien via onze nieuwsbrief, waarop u zich hier kunt aanmelden. De presentatie is in handen van Ivar Lingen (Debatmeester) en Jeroen van Raalte (DHC).

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van