DHC-videoserie: bekeerling Liesbeth Hofman (PvdE) voelt zich thuis bij de islam

In samenwerking met Debatmeester lanceert DHC een videoproject over Haagse politici. In de serie ‘Raad en Daad’ vertellen zij over hun achtergrond en drijfveren.

Door

Deze week treffen we Liesbeth Hofman (36) bij de kinderboerderij in Mariahoeve, waar ze vroeger veel tijd doorbracht. De fractievertegenwoordiger van de Partij van de Eenheid (PvdE) is eraan gewend dat ze in één adem wordt genoemd met haar man, PvdE-fractievoorzitter Arnoud van Doorn. “Op school ben ik ‘de moeder van’, in de politiek ben ik ‘de vrouw van’ – dat vind ik niet erg. Ik lever mijn eigen bijdrage.”

 

 

De video’s in de serie Raad en Daad portretteren elk een raadslid of fractievertegenwoordiger van één van de vijftien Haagse partijen. Op een plek die voor hen van betekenis is, vertellen zij over hun achtergrond, hun politieke drijfveren en het leven als lokaal politicus.

Basketballen

Vorige week basketbalden we met Nur Icar (Islam Democraten) op zijn oude hangplek in de Schilderswijk. Eerder vertelde Leonie Gerritsen (Partij voor de Dieren) te midden van de opgevangen katjes over haar activisme, toonde Fonda Sahla (D66) de weekendschool in Transvaal waar haar politieke carrière begon, liet Lesley Arp (SP) een nieuwe scheidslijn tussen arm en rijk zien en vertelde scheidingsbemiddelaar Geert Tomlow (50Plus) hoe hij pendelt tussen huilende cliënten en fractievergaderingen.

 

Het is gewoon mijn religie, klaar
Liesbeth Hofman, PvdE

 

Ook vertelde Mikal Tseggai (PvdA) hoe zij haar fractievoorzitterschap combineert met studeren, sprak raadslid Peter Bos (Haagse Stadspartij) over zijn krakersverleden en gaf vloerlegger Jelle Meinesz (Hart voor Den Haag/Groep de Mos) een inkijkje in zijn drukke leven.

Bekeerd

De videoserie toont de persoon achter de politicus. Hofman, van huis uit katholiek, vertelt waarom ze zich in 2006 bekeerde tot de islam. “Ik heb veel gelezen over de islam, het christendom, het boeddhisme en dat soort dingen. De islam sprak mij het meest aan.” Verder legt ze uit waarom ze mannen geen hand geeft. Dit leidde tot verbouwereerde reacties in de gemeenteraad, vertelt ze. “Het is gewoon mijn religie, klaar.”

Iedere maandag verschijnt een aflevering op deze website en de sociale-mediakanalen van DHC: YouTube, Facebook en Twitter. Ook kunt u de filmpjes zien via onze nieuwsbrief, waarop u zich hier kunt aanmelden. De presentatie is in handen van Ivar Lingen (Debatmeester) en Jeroen van Raalte (DHC).

Wilt u meer weten over de Haagse gemeentepolitiek? Klik hier voor een (proef)abonnement op de krant Den Haag Centraal en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Standaardportret
Bekijk meer van