DHC-videoserie: voor D66-raadslid Fonda Sahla begon het in Transvaal

In samenwerking met Debatmeester lanceert DHC een videoproject over Haagse politici. In de serie ‘Raad en Daad’ vertellen zij over hun achtergrond en drijfveren.

Door

Deze week ontmoeten we D66-raadslid Fonda Sahla (40) op basisschool Het Galjoen in Transvaal. “Eigenlijk is mijn politieke carrière hier begonnen,” vertelt ze. Sahla is een van de oprichters van Buurtmoeders Transvaal en coördineert de zaterdagschool op Het Galjoen, genaamd de Transvaal Universiteit. “Niet alle ouders gaan met hun kinderen in het weekend naar een museum of het theater.”

 

 

De video’s in de serie Raad en Daad portretteren elk een raadslid of fractievertegenwoordiger van één van de vijftien Haagse partijen. Op een plek die voor hen van betekenis is, vertellen zij over hun achtergrond, hun politieke drijfveren en het leven als lokaal politicus.

 

Van sommige zaken heb je geen weet, tenzij je door de school loopt, de ouders spreekt of met de kinderen praat
Fonda Sahla, raadslid D66

 

Vorige week liet SP-fractievoorzitter Lesley Arp de Trekvliet zien, volgens haar een nieuwe scheidslijn tussen arm en rijk. Eerder vertelde scheidingsbemiddelaar Geert Tomlow (50Plus) hoe hij pendelt tussen huilende cliënten en fractievergaderingen, liet Mikal Tseggai (PvdA) zien hoe zij haar fractievoorzitterschap combineert met studeren, sprak raadslid Peter Bos (Haagse Stadspartij) over zijn krakersverleden en gaf Jelle Meinesz (Hart voor Den Haag/Groep de Mos) een inkijkje in zijn drukke leven.

Ervaring

De videoserie toont de persoon achter het raadslid. Zo treffen we volgende week Leonie Gerritsen (Partij voor de Dieren) bij de Dierenambulance, waar zij tussen de opgevangen katten vertelt over haar activisme. Sahla neemt haar praktijkkennis van Transvaal mee naar de raadzaal, zegt ze. “Soms loopt de gemeente tegen zaken aan waarvan ze vooraf niet kan weten, tenzij je door de school loopt, de ouders spreekt of met de kinderen praat. Die ervaringen mag ik allemaal meenemen.”

Iedere maandag verschijnt een aflevering op deze website en de sociale-mediakanalen van DHC: YouTube, Facebook en Twitter. Ook kunt u de filmpjes zien via onze nieuwsbrief, waarop u zich hier kunt aanmelden. De presentatie is in handen van Ivar Lingen (Debatmeester) en Jeroen van Raalte (DHC).

Standaardportret
Bekijk meer van