DHC-videoserie: Nur Icar (Islam Democraten) laat het geluid van de straat horen

In samenwerking met Debatmeester lanceert DHC een videoproject over Haagse politici. In de serie ‘Raad en Daad’ vertellen zij over hun achtergrond en drijfveren.

Door

Deze week gaan we met Nur Icar (34) terug naar het basketveldje op de Delftselaan, waar hij in zijn jeugd vaak rondhing en basketbalde. Icar, van Somalische komaf, arriveerde als kind in de Schilderswijk en voelde zich er gelijk thuis. “Zelfs in mijn volwassen jaren had ik geen interesse in politiek,” vertelt Icar, inmiddels fractievertegenwoordiger van Islam Democraten in de gemeenteraad. Dat veranderde toen hij kinderen kreeg.

 

 

De video’s in de serie Raad en Daad portretteren elk een raadslid of fractievertegenwoordiger van één van de vijftien Haagse partijen. Op een plek die voor hen van betekenis is, vertellen zij over hun achtergrond, hun politieke drijfveren en het leven als lokaal politicus.

Katjes

Vorige week vertelde Leonie Gerritsen (Partij voor de Dieren) te midden van de opgevangen katjes bij de Dierenambulance over haar activisme. Eerder toonde Fonda Sahla (D66) de weekendschool in Transvaal waar haar politieke carrière begon, liet Lesley Arp (SP) een nieuwe scheidslijn tussen arm en rijk zien en vertelde scheidingsbemiddelaar Geert Tomlow (50Plus) hoe hij pendelt tussen huilende cliënten en fractievergaderingen.

 

In de slachtofferrol blijven hangen, daar help je niemand mee
Nur Icar, Islam Democraten

 

Ook vertelde Mikal Tseggai (PvdA) hoe zij haar fractievoorzitterschap combineert met studeren, sprak raadslid Peter Bos (Haagse Stadspartij) over zijn krakersverleden en gaf vloerenlegger Jelle Meinesz (Hart voor Den Haag/Groep de Mos) een inkijkje in zijn drukke leven.

Discriminatie

De videoserie toont de persoon achter de politicus. Zo is Nur Icar politiek actief om het geluid van de straat te laten horen in het stadhuis. Hij heeft veel ervaring met discriminatie, maar is niet verbitterd. “In de slachtofferrol blijven hangen, daar help je niemand mee.”

Iedere maandag verschijnt een aflevering op deze website en de sociale-mediakanalen van DHC: YouTube, Facebook en Twitter. Ook kunt u de filmpjes zien via onze nieuwsbrief, waarop u zich hier kunt aanmelden. De presentatie is in handen van Ivar Lingen (Debatmeester) en Jeroen van Raalte (DHC).

Wilt u meer weten over de Haagse gemeentepolitiek? Klik hier voor een (proef)abonnement op de krant Den Haag Centraal en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Standaardportret
Bekijk meer van