DHC-videoserie: Trump’s verkiezing schudde Leonie Gerritsen (Partij voor de Dieren) wakker

In samenwerking met Debatmeester lanceert DHC een videoproject over Haagse politici. In de serie ‘Raad en Daad’ vertellen zij over hun achtergrond en drijfveren.

Door

Deze week bezoeken we met Leonie Gerritsen (33) de Dierenambulance, waar zij voorheen werkte als vrijwilliger. Tussen de opgevangen katjes vertelt de fractievertegenwoordiger van de Partij voor de Dieren over haar activisme. Ze is al jaren veganist, rijdt en vliegt niet, en is nu een paar jaar politiek actief. “Dat begon een beetje toen Trump werd verkozen. Toen dacht ik: dit is wat er gebeurt als je niks doet.”

 

 

De video’s in de serie Raad en Daad portretteren elk een raadslid of fractievertegenwoordiger van één van de vijftien Haagse partijen. Op een plek die voor hen van betekenis is, vertellen zij over hun achtergrond, hun politieke drijfveren en het leven als lokaal politicus.

 

Metal kan ook een heel kalmerend effect hebben
Leonie Gerritsen, PvdD

 

Vorige week vertelde Fonda Sahla (D66) hoe haar politieke carrière begon op een weekendschool in Transvaal. Eerder liet SP-fractievoorzitter Lesley Arp de Trekvliet zien, volgens haar een nieuwe scheidslijn tussen arm en rijk Den Haag, vertelde scheidingsbemiddelaar Geert Tomlow (50Plus) hoe hij pendelt tussen huilende cliënten en fractievergaderingen en liet Mikal Tseggai (PvdA) zien hoe zij haar fractievoorzitterschap combineert met studeren. Ook sprak raadslid Peter Bos (Haagse Stadspartij) over zijn krakersverleden en gaf Jelle Meinesz (Hart voor Den Haag/Groep de Mos) een inkijkje in zijn drukke leven.

Metal

De videoserie toont de persoon achter het raadslid. Behalve voor dieren koestert Gerritsen een grote liefde voor metalmuziek, vertelt ze in de video. “Het is een uitlaatklep, maar metal kan ook een heel kalmerend effect hebben.”

Iedere maandag verschijnt een aflevering op deze website en de sociale-mediakanalen van DHC: YouTube, Facebook en Twitter. Ook kunt u de filmpjes zien via onze nieuwsbrief, waarop u zich hier kunt aanmelden. De presentatie is in handen van Ivar Lingen (Debatmeester) en Jeroen van Raalte (DHC).

Wilt u meer weten over de Haagse gemeentepolitiek? Klik hier voor een (proef)abonnement op de krant Den Haag Centraal en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Standaardportret
Bekijk meer van