DHC-videoserie: Sebastian Kruis (PVV) zit in de politiek omdat het moet

In samenwerking met Debatmeester lanceert DHC een videoproject over Haagse politici. In de serie ‘Raad en Daad’ vertellen zij over hun achtergrond en drijfveren.

Door

“Politiek doe je uiteindelijk niet voor je plezier,” zegt Sebastian Kruis tijdens een rondje om het Binnenhof met zijn hond. Je doet het omdat het moet, aldus de fractievoorzitter van de Haagse PVV. “Maar zeker bij een partij als de mijne leidt dat niet heel vaak tot applaus in de samenleving.” Naast zijn raadswerk is hij persvoorlichter van de Tweede Kamerfractie. Als 16-jarige jongen sloot hij zich aan bij de PVV, overtuigd van Geert Wilders’ verhaal. “Ik ben vereerd dat ik het zo ver heb geschopt dat ik hetgeen waar ik toen in geloofde nu mag ondersteunen.”

 

De video is opgenomen lang voordat er corona-maatregelen van kracht waren.

De video’s in de serie Raad en Daad portretteren elk een raadslid of fractievertegenwoordiger van één van de vijftien Haagse partijen. Op een plek die voor hen van betekenis is, vertellen zij over hun achtergrond, hun politieke drijfveren en het leven als lokaal politicus.

 

Je kan helemaal uit je dak gaan en drie minuten later is het gewoon weer goed
Sebastian Kruis, PVV

 

Achterstandswijken

Vorige week vertelde Serpil Ates (GroenLinks) over de problemen van achterstandswijken die ze als huisarts tegenkomt. Eerder sprak Liesbeth Hofman (Partij van de Eenheid) over haar bekering tot de islam, liet Nur Icar (Islam Democraten) zijn oude hangplek in de Schilderswijk zien en vertelde Leonie Gerritsen (Partij voor de Dieren) tussen de opgevangen katjes over haar activisme.

Verder toonde Fonda Sahla (D66) de weekendschool in Transvaal waar haar politieke carrière begon, Lesley Arp (SP) liet een nieuwe scheidslijn tussen arm en rijk zien en scheidingsbemiddelaar Geert Tomlow (50Plus) vertelde hoe hij pendelt tussen huilende cliënten en fractievergaderingen. Ook  legde Mikal Tseggai (PvdA) uit hoe zij haar fractievoorzitterschap combineert met studeren, sprak raadslid Peter Bos (Haagse Stadspartij) over zijn krakersverleden en gaf vloerlegger Jelle Meinesz (Hart voor Den Haag/Groep de Mos) een inkijkje in zijn drukke leven.

Geadopteerd

De videoserie toont de persoon achter de politicus. Kruis, oorspronkelijk geboren in Colombia, is geadopteerd, vertelt hij in de video. “Ik ben dus ook vanuit het buitenland hiernaartoe gekomen.” Het Latijns-Amerikaanse temperament herkent hij in zichzelf. “Je kan helemaal uit je dak gaan en drie minuten later is het gewoon weer goed.”

Iedere maandag verschijnt een aflevering op deze website en de sociale-mediakanalen van DHC: YouTube, Facebook en Twitter. Ook kunt u de filmpjes zien via onze nieuwsbrief, waarop u zich hier kunt aanmelden. De presentatie is in handen van Ivar Lingen (Debatmeester) en Jeroen van Raalte (DHC). Alle filmpjes zijn opgenomen vóórdat corona-maatregelen, zoals afstand houden en geen handen schudden, van kracht waren.

Wilt u meer weten over de Haagse gemeentepolitiek? Klik hier voor een (proef)abonnement op de krant Den Haag Centraal en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Standaardportret
Bekijk meer van