Verdachte aanrijding aangehouden, toestand Naoufel (6) nog ‘fragiel’

Een 19-jarige man heeft zich vrijdag bij de politie gemeld voor betrokkenheid bij de aanrijding op maandag 3 oktober waarbij de 6-jarige Naoufel zwaargewond raakte.

Door

De man is aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het ernstige ongeluk op de Loosduinseweg. De Haagse recherche nam in de Uitenhagestraat (in Transvaal) een grijze auto in beslag die mogelijk bij de aanrijding betrokken was. Het voertuig wordt momenteel onderzocht.

Het ongeluk had die maandag rond 20.30 uur plaats op de hoek van de Loosduinseweg en de Gaslaan. Een gezin stak de drukke Loosduinseweg over bij een zebrapad met verkeerslichten. Naoufel was bijna aan de overkant toen een grijze Toyota hem aanreed. De bestuurder van deze auto zou door rood zijn gereden. Ook minderde hij na de aanrijding geen vaart, hij reed juist snel door.

En dat terwijl het 6-jarige kind ernstig gewond was geraakt, zo zwaar zelfs dat hij buiten bewustzijn was en met een traumahelikopter naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Daar werd hij in coma gehouden. Vorige week woensdag ging Naoufel van de slaapmedicatie af en zaterdag werd hij kort wakker. ‘Hij kon nog niet praten, maar het is wel een stap vooruit,’ vertelde zijn neef tegen AD Haagsche Courant. Ook benadrukte de neef dat de situatie van het 6-jarige kind nog ‘fragiel’ is.

Aanrijding in ‘Opsporing Verzocht’

Het ongeval maakte veel los. Zo besteedde het tv-programma ‘Opsporing Verzocht’ een dag na het ongeluk al aandacht aan de zaak. Uit het eerste onderzoek naar de scherven op straat blijkt dat de bestuurder waarschijnlijk in een lichtgrijze Toyota Yaris model 2002-2005 reed. In het opsporingsprogramma werd getuigen gevraagd zich te melden. Uiteindelijk gaf de 19-jarige man zich vrijdag zelf aan bij de politie. Hij wordt deze week verhoord.

Meer Haags nieuws lezen? Koop weekkrant Den Haag Centraal bij een van onze verkooppunten of neem een (proef)abonnement

Standaardportret
Bekijk meer van