Treinverkeer tussen Den Haag en Leiden ruim een week ontregeld

Treinreizigers tussen Den Haag, Leiden, Schiphol en Amsterdam moeten tussen zaterdag 8 en zondag 16 februari rekening houden met vertragingen en ‘zeer drukke treinen’, aldus de NS.

Door

Spoorwegbeheerder ProRail werkt deze periode rond station Leiden Centraal. De dienstregeling tussen Den Haag en Leiden is daarom negen dagen gewijzigd. De Nederlandse Spoorwegen (NS) waarschuwen reizigers voor ‘grote hinder’.

Zo rijden er vanwege beperkte perroncapaciteit minder en kortere treinen van, naar en via Leiden Centraal. Ook hebben diverse intercity’s een andere eindbestemming, waardoor het kan dat doorgaande reizigers vanaf de Haagse stations naar Schiphol, Haarlem, Amsterdam en Almere op Leiden Centraal een extra overstap moeten maken. De Spoorwegen adviseren Haagse reizigers die naar Amsterdam willen, om te reizen via Utrecht Centraal. Verder raadt de NS aan om ‘op werkdagen indien mogelijk de ochtend- en avondspits te mijden’. De extra reistijd ligt volgens de NS tussen de één en drie kwartier.

De werkzaamheden maken deel uit van een groot project waarin in twee jaar tijd alle sporen rondom station Leiden Centraal worden vernieuwd. ProRail vervangt 55 wissels en vernieuwt over een lengte van twee kilometer alle rails, dwarsliggers en bovenleidingen.

Grote chaos bij Leiden in 2019

Als gevolg hiervan was het treinverkeer begin 2019 ook een week ontregeld. Dit zorgde toen voor veel overlast, op het spoor én op de weg. De NS en ProRail boden toen zelfs hun excuses aan voor alle hinder. Treinreizigers in de spits kregen in april 2019 een week lang gratis koffie ter compensatie. Om te voorkomen dat er volgende week opnieuw chaos ontstaat, wordt de ‘dienstregeling anders ontworpen’, aldus ProRail op de eigen website. ‘Verder hebben wij continu storingsploegen achter de hand, mocht het treinverkeer toch verstoord raken.’

Meer informatie: www.ns.nl/reisinformatie/werkzaamheden-leiden

De redactie van Den Haag Centraal biedt u dit artikel gratis aan. Wilt u meer lezen over het ov in de Haagse regio? Klik hier voor een (proef)abonnement en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

 

Standaardportret
Bekijk meer van