Centraal Station krijgt groot reisinformatiescherm (foto’s)

Treinreizigers op het Centraal Station (CS) kunnen vanaf maandag 6 januari vertrektijden en reisadviezen zien op een groot reisinformatiescherm in de stationshal.

Door

Het nieuwe informatiescherm wordt niet zoals vroeger een klapbord, maar een digitaal scherm waarop alle vertrektijden van het komende halfuur zijn te lezen. Het scherm van zeven bij twee meter is in de kerstvakantie getest en toont vanaf maandagochtend actuele reisinformatie.

“Dit is een langgekoesterde wens van onze reizigers. We zijn heel blij om vandaag gehoor aan die wens te kunnen geven,” vertelt Marjan Rintel van de Nederlandse Spoorwegen (NS).

 

Foto’s: DHC/Luka Valkenburgh

 

“Het grote scherm is een aanvulling op de serviceverlening. Het is een extra houvast voor reizigers, naast de kleinere overzichtsborden op het station. Vanwege de omvang dient het meteen als centraal punt in de stationshal.”

Informatiescherm komt aan centrumzijde

De nieuwe informatievoorziening komt voor de poortjes aan de centrumzijde van het station te hangen. Volgens de NS is voor deze locatie gekozen vanwege ‘de leesbaarheid vanuit alle hoeken van de hal en de looproute van de meeste reizigers vanaf trams naar de treinen’.

[De foto’s bij dit artikel zijn toegevoegd op maandag 6 januari 16.46 uur]

Meer informatie: www.ns.nl

Wilt u meer weten over Den Haag Centraal of meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor een (proef)abonnement en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Kijk op onze Instagram-pagina voor meer foto’s en video’s. 

Standaardportret
Bekijk meer van