Haagse bussen en trams blijven rijden als avondklok is ingegaan

De bussen en trams van de HTM blijven rijden als de avondklok ingaat. Dit is volgens de vervoerder nodig voor de mensen die een noodzakelijke reis moeten maken. Bijvoorbeeld omdat ze een vitaal beroep uitoefenen.

Door

De avondklok komt er vanaf zaterdagavond 23 januari en geldt van 21.00 tot 04.30 uur. Tijdens deze uren mogen alleen mensen met een geldige reden buiten zijn. Voor deze personen moet het openbaar vervoer beschikbaar blijven, zo stelt de HTM.

Het Haagse vervoersbedrijf gaat vanaf maandag 25 januari wel snijden in het aantal avondritten, omdat het verwacht dat er tijdens de avondklok minder reizigers gebruikmaken van het openbaar vervoer. Op alle buslijnen rijdt er na 20.00 uur maximaal twee keer per uur een bus. Alle tram- en Randstadraillijnen gaan om de twintig minuten rijden. Dat kan betekenen dat op sommige lijnen minder openbaar vervoer is.

Streekvervoer tijdens avondklok

Streekvervoerder EBS laat op de eigen website weten geen aanpassingen van ‘rijtijden en frequenties’ door te voeren. ‘Tijdens de uren dat de avondklok geldt, rijden wij volgens de normale dienstregeling,’ aldus EBS.

De branchevereniging OV-NL benadrukt dat ‘de verantwoordelijkheid om te bepalen of een reis wel of niet noodzakelijk is, bij de reiziger ligt’. Pedro Peters, voorzitter OV-NL: “Wij doen een nadrukkelijk beroep op onze reizigers om zich te houden aan alle maatregelen van het kabinet.”

De avondklok geldt tot in ieder geval woensdag 10 februari om 04.30 uur.

Meer informatie: www.htm.nl en www.ebs-ov.nl

Wilt u meer lezen over verkeer en vervoer in de Haagse regio? Klik hier voor een (proef)abonnement op Den Haag Centraal. U ontvangt de krant 10 weken voor slechts 10 euro. Voor 90 euro per jaar kunt u DHC ook digitaal lezen.

Standaardportret
Bekijk meer van