Opnieuw vertraging Rotterdamsebaan

Een nieuwe tegenslag bij de aanleg van de Rotterdamsebaan. De nieuwe verbinding tussen de stad en het snelwegennet gaat niet op 18 december, maar eind januari of begin februari 2021 open.

Door

Het nieuwe uitstel komt vooral door de ‘tegenvallende resultaten van een aantal testen van de verkeers- en tunneltechnische installaties’. Dit schrijft wethouder Anne Mulder (VVD, stadsontwikkeling) aan de Haagse gemeenteraad.

Er zijn in totaal zo’n vijftig verschillende systemen die moeten worden afgesteld en getest, zoals verkeerslichten, slagbomen en matrixborden waarop actuele verkeersinformatie te zien is. Belangrijk is dat alle installaties niet alleen afzonderlijk werken, maar ook tegelijk. Dat bleek een lastiger klus dan vooraf voorzien. Ook corona raakt de bouw van de (deels) ondergrondse verbinding tussen de Binckhorstlaan en de A13. Door de pandemie kunnen er minder mensen tegelijk aan het project werken.

Rotterdamsebaan één miljoen euro duurder

De nieuwe vertraging kost ongeveer één miljoen euro, onder meer door bouwplaatskosten en personele inzet. Dit bedrag komt volledig voor rekening van de bouwer, dat is de aannemerscombinatie Rotterdamsebaan.

Een exacte nieuwe datum voor de opening van de Rotterdamsebaan is er nog niet.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de krant Den Haag Centraal (DHC) bij een van de verkooppunten of neem nu een (proef)abonnement. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro. 

Standaardportret
Bekijk meer van