Werkzaamheden Mauritskade: omleidingen voor auto en bus

Het verkeer op en rond de Mauritskade moet de komende weken rekening houden met nieuwe omleidingen en afsluitingen. De kruising met de Parkstraat/Alexanderstraat ligt tot en met zondag 21 februari open.

Door

De gemeente gaat hier de tramsporen van lijn 1 vernieuwen. Dat is nodig omdat deze nog niet geschikt zijn voor de nieuwe serie bredere trams die uiterlijk 2026 op alle Haagse lijnen moeten rijden. Verder wordt ook nog gewerkt aan de Willemsparkbrug, die de Alexanderstraat met de Parkstraat verbindt.

Automobilisten richting Scheveningen kunnen het beste omrijden via de Raamweg. De snelste omleidingsroute voor verkeer naar het centrum gaat via de Laan Copes van Cattenburch, de Burgemeester Patijnlaan en de Carnegielaan. Mensen die naar de Utrechtsebaan willen, wordt geadviseerd via de Johan de Wittlaan, de Carnegielaan, de Burgemeester Patijnlaan en de Laan Copes van Cattenburch te rijden.

Openbaar vervoer rond Mauritskade

De werkzaamheden op de Mauritskade hebben ook invloed op de dienstregeling van de HTM. De buslijnen 22, 24, 28 en 31 rijden vanaf deze week een andere route door de binnenstad. De bussen uit de richting van het Centraal Station (CS) gaan vanaf de Hofweg linksaf het Buitenhof op, richting de Grote Kerk. Deze rijden vervolgens via de Torenstraat, de Prinsessewal en de Hogewal naar de Zeestraat. Daar pakken ze de reguliere route naar respectievelijk Scheveningen (lijn 22, 28 en 31) en Kijkduin (lijn 24) weer op.

De bussen die komen vanaf de haltes Vredespaleis (lijn 24, 28 en 31) en Alexanderplein (lijn 22) rijden via de Anna Paulownastraat, de Elandstraat, de Vondelstraat, de Torenstraat, de Grote Kerk en het Buitenhof naar het Spui en verder de eigen route naar station CS.

De haltes Kneuterdijk en Mauritskade komen tijdelijk te vervallen. Tot en met zondag 21 februari zijn er vervangende haltes op het Buitenhof en op het Piet Heinplein.

Lijn 1

Verder blijft de route van tramlijn 1 (Delft – Scheveningen) ingekort tot de Grote Kerk. In verband met spoorwerkzaamheden in Scheveningen reed deze lijn al sinds augustus vorig jaar niet tussen de binnenstad en het Zwarte Pad. Reizigers tussen het centrum en Scheveningen kunnen gebruikmaken van de vervangende buslijn 31.

Wilt u meer lezen over verkeer en vervoer in Den Haag? Koop dan iedere donderdag de krant DHC. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van