Fietsenstalling Centraal Station tóch tijdelijk dicht

De vorig jaar geopende fietsenstalling onder het Koningin Julianaplein bij het Centraal Station moet toch in z’n geheel dicht. Dit is het gevolg van bouwwerkzaamheden boven de grond.

Door

De bestaande ingang van de fietsenstalling voor ruim 8000 rijwielen moet binnenkort dicht vanwege de bouw van twee woontorens op het Koningin Julianaplein. Aanvankelijk wilde het stadsbestuur de fietsenstalling (deels) bereikbaar houden door een tijdelijke toegang aan te leggen aan de zijde van New Babylon. Dat zou het ‘openzagen’ van het dak vereisen.

Het college ziet hier nu van af omdat ‘deze ingreep een te grote impact heeft op de stalling’. Dit schrijft B en W aan de gemeenteraad. Vooral het ontbreken van garanties en de hoge kosten doen de gemeente afzien van het plan. Ook wordt gesteld dat ‘een tijdelijke entree in de hoek van het bouwterrein geen hoog comfort voor de gebruiker oplevert’.

Geen problemen door sluiting fietsenstalling

Volgens het stadsbestuur zal de tijdelijke sluiting van de ondergrondse fietsenstalling geen grote problemen opleveren omdat er in de Rijnstraat en in de Anna van Buerenstraat nog voldoende stallingsplaatsen zijn. De ondergrondse fietsenstalling gaat waarschijnlijk in de loop van dit jaar op slot, al noemt het stadsbestuur geen specifieke datum. De sluiting duurt in elk geval tot in 2022. Tot die tijd blijft de fietsflat in de Rijnstraat, die op de nominatie staat om gesloopt te worden, open.

Als blijkt dat er toch een tekort aan ruimte voor fietsen rond het Centraal Station ontstaat, worden nieuwe tijdelijke stallingsplekken aangelegd.

Wilt u meer lezen over verkeer en vervoer in Den Haag? Klik hier voor een (proef)abonnement op de krant Den Haag Centraal. U ontvangt de krant 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van