Bouw woontorens KJ-plein flink vertraagd

De bouw van twee woontorens op het Koningin Julianaplein bij het Centraal Station loopt grote vertraging op. Het contracteren van een aannemer levert problemen op

Door

In een rapportage van wethouder Boudewijn Revis (VVD, stadsontwikkeling) aan de gemeenteraad over het KJ-plein staat dat het de betrokken projectontwikkelaars door ‘de marktomstandigheden’ nog niet is gelukt een bouwer aan te trekken. Door het grote aantal bouwprojecten hebben aannemers het druk. Bovendien is er een tekort aan bouwvakkers; mede daardoor zijn de bouwkosten sterk gestegen. De eventuele gevolgen van de stikstof-crisis zijn nog niet in de rapportage opgenomen.

Fietsenstalling gaat wel open

Een bijkomend probleem is dat er moet worden gebouwd op de nu bijna voltooide nieuwe stationsfietsenstalling. Die biedt ruimte aan 8500 fietsen. De stalling wordt in de loop van het nieuwe jaar geopend. De gemeente laat daartoe drie tijdelijke ingangsgebouwtjes van staal en glas optrekken. Die staan in feite op de bouwplaats, wat verdere bouwwerkzaamheden gecompliceerd maakt. De gemeente heeft de ontwikkelaars Amvest en Synchroon laten weten dat het ‘niet wenselijk’ is dat de stalling later weer dicht moet in verband met de bouw. Hoe dat mogelijk is, is onduidelijk want de toekomstige in- en uitgangen van de stalling vormen een integraal onderdeel van het bouwplan.

Impressie van de ‘Stadshal’ met ingang van de fietsenstalling.

Woordvoerder René de Wit van projectontwikkelaar Synchroon zegt niet zwaar aan de problemen te tillen. “We voeren overleg met de gemeente en zijn in gesprek met een aannemer. Verder kan ik er niets over zeggen.” De Wit kan ook niet aangeven wanneer het nieuwe gebouw klaar is.

Stadshal en torens in u-vorm

Architectenbureau Powerhouse maakte het ontwerp voor ‘KJ Residences’ zoals het project officieel heet. Het bestaat uit een verhoogde basis met daarin de ‘Stadshal’, die als een soort aankomst- en vertrekgebied dienst moet gaan doen. Daarop komen twee negentig meter hoge woontorens te staan. Samen hebben de torens, door een verbindende vleugel, een soort u-vorm. Powerhouse werkt samen met Delva Landscape Architecture, dat een plan heeft gemaakt voor het KJ-plein en de Koekamp, waarin er veel ruimte is voor groen.

Telkens problemen op KJ-plein

De gemeente verwacht dat de nieuwbouw niet eerder dan eind volgend jaar (2020) begint en niet eerder dan in het najaar van 2022 klaar is. En de oorspronkelijke planning had de bouw al begonnen moeten zijn. De vertraging van de nieuwbouw is een volgend hoofdstuk in het drama Koningin Julianaplein. In het verleden sneuvelden al diverse projecten, waaronder het M-gebouw van architect Rem Koolhaas. Daarna leverde de bouw van de stalling problemen op. Die had twee jaar geleden al klaar moeten zijn, maar de toekomstige nieuwbouw erboven noopte tot aanpassing van het ontwerp.

Voor de verdere toekomst staan in de directe omgeving van CS nog een aantal grote projecten in de planning. Een deel van de Utrechtsebaan wordt met groen overkluisd en een ander deel, vlakbij de VNO/NCW-toren wordt overbouwd (project ‘Vrijheidsplaats’). Verder wordt gewerkt aan nieuwbouw boven de sporen van CS en langs de Schedeldoekshaven (project Campusboulevard).

Standaardportret
Bekijk meer van