Intensive Care Bronovo definitief dicht

De Intensive Care (IC) van HMC Bronovo wordt per 15 oktober definitief verplaatst naar HMC Westeinde.

Door

De Intensive Care (IC) van HMC Bronovo gaat per 15 oktober definitief dicht. De afdeling (vier bedden) wordt verplaatst naar HMC Westeinde. De sluiting heeft volgens het ziekenhuis te maken met een tekort aan gespecialiseerde zorgmedewerkers. Het aantal IC-bedden komt in Westeinde dan op twaalf tot zestien.

Daarnaast is de directie al veel langer bezig om Westeinde, Bronovo en Antoniushove te voorzien van een eigen profiel. Zo is Westeinde de locatie voor de acute complexe zorg. Antoniushove al een nieuw oncologisch centrum. Verder is Bronovo de locatie waar men zich meer richt op ‘planbare zorg’ zoals orthopedie en ouderen.

Andere specialismen, waaronder gynaecologie, blijven volgens de directie vooralsnog gehandhaafd. Ook de afdeling Spoedeisende Hulp blijft 24 uur per dag open. Gezien de oncologische functie verhuist de IC-afdeling van Antoniushove (zes bedden) niet.

Logisch

Westeinde heeft het als centrumlocatie veel drukker als het gaat om acute zorg. Soms was het zo druk dat de IC-bedden van Bronovo moesten worden ingezet. Daarom is het volgens de directie logischer deze afdeling te verhuizen naar de locatie Westeinde omdat juist daar alle faciliteiten aanwezig zijn om hoogwaardige zorg te leveren.

In Bronovo wordt vanaf dat moment de spoedeisende zorg verleend aan patiënten zonder bedreigde vitale lichaamsfuncties.

 

Juist op de locatie Westeinde zijn alle faciliteiten aanwezig om hoogwaardige zorg te leveren.
Directie HMC

 

Patiënten die in Bronovo in behandeling zijn en die door omstandigheden, bijvoorbeeld complicaties, alsnog IC zorg nodig hebben, worden in die situatie overgeplaatst naar de IC van Westeinde. Hiervoor is een opvangteam beschikbaar dat zorgt voor stabilisatie voordat een patiënt, zo nodig onder begeleiding van een arts, per ambulance wordt vervoerd naar Westeinde.

Standaardportret
Bekijk meer van