Woensdag 3 juli ov-staking in ochtendspits

Er rijden op woensdag 3 juli van 06.00 tot 10.00 uur geen bussen en trams in Den Haag. Medewerkers van de HTM leggen dan het werk neer.

Door

Ook de Randstadrail naar Zoetermeer blijft woensdag tijdens de ochtendspits in de remise.

De vakbonden FNV en CNV hebben deze staking aangekondigd omdat ze ontevreden zijn over het uitblijven van een akkoord over betere arbeidsvoorwaarden.

‘De medewerkers eisen een fatsoenlijke loonsverhoging, terugdringen van uitzendwerk, het terugdringen van de onverantwoord hoge werkdruk en afspraken zodat oudere medewerkers gezond en fit hun pensioen kunnen halen,’ schrijft vakbeweging FNV op de eigen website.

De cao geldt voor zo’n tweeduizend medewerkers. De vakbonden praten al sinds het najaar van 2018 met de HTM over nieuwe arbeidsvoorwaarden, maar de partijen zijn nog niet tot overeenstemming gekomen.

Karen Bosch, lid van het directieteam HTM, reageert: “In eerste instantie waren wij van plan de dienstregeling zo goed als mogelijk te rijden. Wij hoopten dat de vakbonden het goede gesprek met ons wilde voeren. Helaas hebben zij daar geen gebruik van gemaakt. Om chaos, onveilige situaties en een onzekere dienstverlening te voorkomen, hebben we helaas moeten besluiten de dienstregeling woensdag pas na 10.00 uur op te starten. Het is ontzettend vervelend dat onze reizigers opnieuw de dupe zijn, maar we vinden het simpelweg niet verantwoord.”

(Dit artikel is bijgewerkt op dinsdag 2 juli om 14.55 uur)

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van