Buskaartje kopen niet meer met contant geld

Reizigers kunnen vanaf maandag 25 juni geen kaartjes meer met contant geld kopen in de Haagse bussen.

Door

Reizigers kunnen vanaf maandag 25 juni geen kaartjes meer met contant geld kopen in de Haagse bussen. De HTM wil de veiligheid van haar chauffeurs verbeteren door overvallers geen kans op een buit te gunnen.

Mensen die niet op saldo met een OV-kaart reizen, kunnen vanaf maandag (contactloos) bij de chauffeur betalen met hun pinpas of creditcard. Ze kunnen een buskaartje kopen in de voorverkoop of in de bus met hun smartphone via de HTM Ticketapp.

Geen contant geld in trams

Later dit jaar schaft de HTM ook het betalen met contant geld in trams af. In de nieuwere typen trams (Randstadrail en Avenio) zijn al betaalautomaten en is het niet meer mogelijk om bij de bestuurder een vervoersbewijs te kopen. De HTM voert deze ontwikkeling ook door in de oudere, rood-beige stadstrams. Deze trams rijden nu nog op de lijnen 1, 6, 12 en 16.

Op deze lijnen komen in het najaar nieuwe automaten waar reizigers een kaartje kunnen kopen met hun pinpas, hun creditcard of muntgeld. De verouderde automaten in Randstadrail-voertuigen worden ook vervangen door deze nieuwe apparaten. De trambestuurder kan deze automaten niet openmaken, ook niet onder dwang van een overvaller.

Nieuwe betaalapparatuur

De HTM maakte het afschaffen van het gebruik van contant geld eind 2017 al bekend. Aanvankelijk was het de bedoeling dat per 1 januari van dit jaar geen cash meer in Haagse bussen en trams geaccepteerd zou worden, maar deze datum bleek niet haalbaar omdat het inbouwen en het testen van de nieuwe betaalapparatuur meer tijd kostten.

Meer informatie: www.htm.nl

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van