Werk aan Utrechtsebaan begint 14 januari met hele afsluiting (kaart)

Na een lange vertraging gaat de grote opknapbeurt van de Utrechtsebaan nu dan toch echt bijna beginnen. Vrijdagavond 14 januari sluit de snelweg tussen de Haagse binnenstad en de gemeentegrens met Voorburg.

Door

In dat weekend is de Utrechtsebaan in beide richtingen afgesloten tot maandagochtend 17 januari. Vanaf de 17de is de Utrechtsebaan alleen afgesloten voor het verkeer ‘stad uit’, dus in de richting van het Prins Clausplein. Het verkeer ‘stad in’, richting de binnenstad, kan wél van de weg gebruik blijven maken. De verwachting is dat deze gedeeltelijke afsluiting tot eind mei duurt.

Grofweg zijn er drie omleidingsroutes voor automobilisten die vanaf de Haagse binnenstad (Koningskade/Zuid-Hollandlaan) naar het snelwegennet willen. Verkeer richting Amsterdam kan het beste via de Benoordenhoutseweg en de Landscheidingsweg (N14) naar de snelweg (A4) rijden. Voor automobilisten die naar Utrecht willen, gaat de makkelijkste route door de Koningstunnel en over de Lekstraat naar de Binckhorst. Via de Supernovaweg leidt de route naar Voorburg, waar een oprit naar de A12 is. Verkeer naar Rotterdam kan het beste gebruikmaken van de vorig jaar geopende Rotterdamsebaan. Deze auto’s komen dan bij knooppunt Ypenburg op de snelweg (A4). Op- en afrit 3 (Bezuidenhout) blijft tijdens de werkzaamheden wél toegankelijk.

[Tekst gaat verder onder kaartje.]

Een kaartje met omleidingsroutes. Klik op kaart om groter te maken. | Infografiek: hansfresen.vormgeving

Fundering Utrechtsebaan

De 45 jaar oude Utrechtsebaan is toe aan groot onderhoud. Het wegdek, de betonnen fundering, de wanden en de op- en afritten moeten worden vervangen. Ook moeten de verkeerstechnische installaties worden vernieuwd. Het werk beslaat het hele gemeentelijke deel van de weg, dat loopt van de Zuid-Hollandlaan tot aan de gemeentegrens met Voorburg. Eigenlijk zou het werk in het najaar van 2021 plaatshebben, maar door vertraging in de aanbestedingsprocedure is het onderhoud over de jaarwisseling getild.

Onze redactie biedt u dit artikel uit de Den Haag Centraal van donderdag 6 januari 2022 gratis aan. Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van