Veluweplein weer open, lijn 25 rijdt volledige route

Het Veluweplein is na een flinke renovatie weer open voor fietsers en automobilisten. Vanwege werkzaamheden was het drukke Veluweplein op de grens van Moerwijk, Morgenstond en Transvaal de afgelopen maanden afgesloten.

Door

De gemeente werkte aan het vernieuwen van de fietspaden. Ook zijn de installaties van de verkeerslichten verbeterd en is het volledige plein opnieuw geasfalteerd. De bedoeling van de operatie was om het plein aantrekkelijker en veiliger voor fietsers te maken. De route over het Veluweplein is namelijk de kortste en snelste fietsverbinding tussen Bouwlust, Vrederust, Wateringse Veld en de binnenstad.

Het plein ligt op een zogenaamde ‘sterfietsroute’, door de gemeente aangewezen fietspaden waarover mensen ‘veilig, snel en comfortabel’ naar de binnenstad kunnen fietsen. “Voor de fietser is het veel aantrekkelijker geworden om tussen Escamp en de binnenstad te pendelen. Zo proberen we nóg meer mensen te verleiden de fiets te pakken in plaats van de auto,” stelt wethouder Robert van Asten (D66, verkeer).

Opstoppingen rond Veluweplein

Nu het Veluweplein weer open is, rijdt bus 25 weer de volledige route tussen de Grote Markt en Vrederust. Begin november kortte de HTM het traject van deze lijn drastisch in. Door de afsluiting van het Veluweplein ontstonden er regelmatig grote opstoppingen in de omgeving.

Lijn 25 kampte hierdoor veelvuldig met grote vertragingen, waarna de vervoerder besloot de route in te korten. De afgelopen zeven weken reed de bus daarom alleen tussen Vrederust (Lozerlaan) en het HagaZiekenhuis Leyenburg. Vanaf nu rijdt de bus vanaf de Leyweg weer door naar de binnenstad (Grote Markt).

Onze redactie biedt u dit verhaal uit de Den Haag Centraal van donderdag 23 december 2021 gratis aan. Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van