Renovatie Utrechtsebaan begint 14 januari

De uitgebreid aangekondigde afsluiting van de Utrechtsebaan gaat in januari dan toch echt van start. Eigenlijk had de drukke weg al in oktober dicht moeten gaan, maar door juridische problemen werden de geplande werkzaamheden uitgesteld.

Door

Nu is er dus een nieuwe datum waarop de ingrijpende renovatie van de Utrechtsebaan begint: vrijdagavond 14 januari. Het uitstel komt door vertraging in de aanbestedingsprocedure.

Dat zit zo: in juni gunde de gemeente de opdracht (ter waarde van 13,5 miljoen euro) aan het bouwbedrijf BAM Infra uit Gouda. Een andere aannemer, Ballast Nedam Road Specialties (BNRS) uit Nieuwegein, wilde het project ook graag uitvoeren maar kreeg de opdracht dus niet. Deze inschrijving was onvolledig, constateerde de gemeente. BNRS was het hier niet mee eens en stapte naar de rechter.

De zaak diende op 15 september voor de rechtbank in kort geding. De rechter stelde de gemeente vijf dagen later in het gelijk. Na deze uitspraak is het werk definitief gegund aan de aannemer (BAM Infra) die de gemeente aanvankelijk had gekozen. Als gevolg van de rechtsgang is drie tot vier maanden vertraging opgetreden, waarin de aannemer geen voorbereidend werk kon verrichten. Ook moest deze de bestelling van bouwmaterialen uitstellen.

Groot onderhoud Utrechtsebaan

De 45 jaar oude Utrechtsebaan is toe aan groot onderhoud. Het wegdek, de betonnen fundering, de wanden en de op- en afritten moeten worden vernieuwd.

Op maandag 10 januari 2022 hebben nu de laatste, nachtelijke voorbereidingen plaats voor het maken van de omleidingsroutes. Op vrijdagavond 14 januari beginnen de hoofdwerkzaamheden. In dat weekend is de Utrechtsebaan in beide richtingen afgesloten tot maandagochtend 17 januari. Vanaf de zeventiende is de Utrechtsebaan alleen afgesloten voor het verkeer ‘stad uit’, dus in de richting van het Prins Clausplein. Het verkeer ‘stad in’, richting de binnenstad, kan wél van de weg gebruik blijven maken. ‘Het werk kent vooralsnog een doorlooptijd tot eind mei 2022,’ zo stelt de gemeente.

Het werk beslaat het hele gemeentelijke deel van de weg, dat loopt van de Zuid-Hollandlaan tot aan de gemeentegrens met Voorburg.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

 

Standaardportret
Bekijk meer van