In voorjaarsvakantie minder treinen van en naar Den Haag Centraal

Als gevolg van werkzaamheden rijden in de voorjaarsvakantie (zaterdag 22 februari tot en met zondag 1 maart) geen treinen tussen Den Haag en Gouda en tussen het Centraal Station (CS) en station Hollands Spoor (HS).

Door

Van maandag 24 tot en met vrijdag 28 februari rijden er nog wél Sprinters naar Voorburg, Den Haag Ypenburg en Zoetermeer, maar deze vertrekken vanaf station HS in plaats van CS. In de weekenden vertrekken er helemaal geen treinen naar Zoetermeer. Verder rijden er in de voorjaarsvakantie minder treinen tussen Den Haag Centraal en Leiden.

Er is in de vakantieperiode nauwelijks treinverkeer mogelijk rond Den Haag Centraal, doordat ProRail achttien wissels die pal voor station liggen, gaat vervangen. “Het gevolg is dat wij bijna alle sporen voor CS uit dienst moeten nemen,” legt een woordvoerder van de spoorwegbeheerder uit. Hij waarschuwt reizigers dat het tijdens de werkzaamheden rond CS druk kan zijn op station Hollands Spoor. “Daarom hebben wij er ook mede voor gekozen om de wissels in een schoolvakantie te vervangen.”

De extra reistijd bedraagt volgens de Nederlandse Spoorwegen (NS) een kwartier tot een halfuur. Reizigers wordt geadviseerd om, waar mogelijk, de ochtend- en avondspits te mijden.

Bussen vanaf Den Haag Centraal

De NS zet bussen in tussen Den Haag Centraal en station HS. Reizigers naar Utrecht Centraal kunnen volgens de NS het beste overstappen in Leiden. De Spoorwegen adviseren passagiers naar Amersfoort, Apeldoorn, Deventer en Enschede om te reizen via Schiphol Airport.

De redactie van Den Haag Centraal biedt u dit artikel gratis aan. Wilt u meer lezen over het openbaar vervoer in de Haagse regio? Klik hier voor een (proef)abonnement en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Standaardportret
Bekijk meer van