In 2025 elke vijf minuten trein naar Rotterdam

Tussen Den Haag en Rotterdam rijden vanaf 2025 veertien treinen per uur in beide richtingen. Dat betekent dat er vanaf Den Haag om de vijf minuten een trein naar de Maasstad vertrekt.

Door

De extra treinen kunnen gaan rijden omdat staatssecretaris Stientje van Veldhoven (D66, Infrastructuur en Waterstaat) het spoor tussen Delft en Schiedam wil verdubbelen. Zij trekt hiervoor zo’n 27 miljoen euro uit, zo bevestigde ze vorige week in een brief aan de Tweede Kamer.

De spooruitbreiding is volgens haar nodig om de groeiende groep reizigers tussen Den Haag en Rotterdam te kunnen vervoeren. “In de Randstad komen er alleen al de komende tien jaar 500.000 mensen bij. Rond Den Haag ligt een van drukste stukken spoor. Daarom investeren we nu om klaar te zijn voor de toekomst.”

Metro-achtige treinverbinding

Ook Marc Rosier van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (opdrachtgever van het openbaar vervoer) is blij dat er een metro-achtige treinverbinding komt tussen beide steden. “Meer mensen vraagt om meer woningen, werk en een betere bereikbaarheid. Met de extra sporen maken we een mooie stap in de verbetering van het ov.”

 

 

In vijf jaar rechtstreekse trein naar Düsseldorf

Den Haag moet in 2025 veel beter bereikbaar zijn per spoor. Niet alleen moet er elke vijf minuten een trein naar Rotterdam vertrekken, ook moet de hofstad een internationale verbinding met Duitsland hebben. Eind 2018 spraken de Haagse wethouder Robert van Asten (D66, verkeer) en Thomas Geisel, burgemeester van Düsseldorf, te gaan lobbyen voor een rechtstreekse intercity tussen beide steden.

Lees meer
Standaardportret
Bekijk meer van