Nieuwe dienstregeling NS: late treinen naar Utrecht

Als de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen (NS) op 9 december ingaat, rijden in het weekend ook na middernacht rechtstreekse treinen tussen Den Haag en Utrecht.

Door

De komst van een late treinverbinding met Utrecht is voor Den Haag de belangrijkste aanpassing die de NS in de nieuwe dienstregeling gaat doorvoeren. De laatste intercity vanaf het Centraal Station naar de Domstad (via Gouda) vertrekt vanaf 9 december op vrijdag- en zaterdagavond om 0.55 uur.

Vanaf Utrecht naar Den Haag is dat precies om half één. Nu vertrekt de laatste rechtstreekse intercity vanaf Den Haag al om 23.53 uur en vanaf Utrecht precies om middernacht. “Dat is verbazingwekkend vroeg,” duidt Hildebrand van Kuyeren. Hij is ov-expert en uitgever van het papieren spoorboekje.

“Zeker voor een verbinding tussen twee grote steden. Logisch dat de NS dit verbetert. Ik denk dat veel treinreizigers deze verandering waarderen. Bovendien denk ik dat er een stimulerende werking vanuit gaat. Hagenaars die een avondje uitgaan in Utrecht, of Utrechters die naar Den Haag willen, zullen eerder geneigd zijn de trein in plaats van de auto te pakken.”

 

Op de doordeweekse avonden is de vraag naar zo’n late trein beperkt.
Hildebrand van Kuyeren (ov-expert)

 

Door de weeks blijft de dienstregeling ongewijzigd. Er rijden dan na middernacht geen rechtstreekse treinen tussen Den Haag en Utrecht. Volgens van Kuyeren is dat begrijpelijk. “Op de doordeweekse avonden is de vraag naar zo’n late trein beperkt. Mensen zijn vooral op vrijdag- en zaterdagavond in de kleine uurtjes op pad.”

Lansingerland-Zoetermeer in de nieuwe dienstregeling

Voor de stoptreinen naar Utrecht opent op 9 december een nieuw station: Lansingerland-Zoetermeer. Dit station bij een bedrijvenpark langs de snelweg A12 moet uitgroeien tot een groot ov-knooppunt in de Randstad. Daarvoor komen er 700 parkeerplaatsen naast het treinstation.

Ook gaat vanaf mei 2019 de RandstadRail stoppen op dit nieuwe station. Lijn 4 (De Uithof – Zoetermeer) krijgt hier zijn nieuwe eindhalte. Verder gaan diverse streekbussen van het nieuwe ov-knooppunt gebruikmaken.

Volgens de gemeente Zoetermeer komen er in de toekomst zo’n 10.000 reizigers per dag op Lansingerland-Zoetermeer.

Dit artikel bieden wij u gratis aan. Wilt u meer lezen? Neem dan een abonnement op DHC.

 

Standaardportret
Bekijk meer van