In vijf jaar rechtstreekse trein naar Düsseldorf

De stadsbesturen van Den Haag en Düsseldorf willen dat er binnen vijf jaar een directe treinverbinding tussen beide steden komt.

Door

De Haagse wethouder Robert van Asten (D66, verkeer) gaat samen met Thomas Geisel, burgemeester van Düsseldorf, lobbyen voor een rechtstreekse intercity tussen beide steden. “Deze verbinding moet er zo snel mogelijk komen,” vertelt Van Asten. “Binnen vijf jaar moet deze rijden.”

De nieuwe internationale intercity moet vanaf Den Haag Centraal via Rotterdam en Eindhoven naar de Duitse stad rijden. “Het is voor ons belangrijk om verbonden te zijn met deze sterke economische regio. En het is mooi meegenomen dat Hagenaars dan naar een kerstmarkt kunnen,” legt Van Asten uit. “Door samen met Düsseldorf te gaan lobbyen, geven wij een signaal af naar de nationale overheden. Zo van: wij willen een goede verbinding. Geen boemeltje waar niemand iets aan heeft.”

Ook Geisel is blij dat de nieuwe trein er snel komt. “Een rechtstreekse verbinding naar Den Haag is de missing link in ons aanbod.”

Flixbus naar Düsseldorf

Het is nu al mogelijk om met de bus rechtstreeks naar Düsseldorf te reizen: één keer per dag vertrekt vanaf het Centraal Station een Flixbus naar de Duitse stad. Deze reis duurt ruim vier uur.

Standaardportret
Bekijk meer van