Van Zanen sluit Haags restaurant na schietpartij en explosie

Burgemeester Jan van Zanen heeft in Ypenburg het pand van bezorg- en afhaalrestaurant Chip Sigi, dat afgelopen weekend tientallen keren werd beschoten en waar een explosief afging, voor minstens twee weken gesloten.

Door

“Dat is ter bescherming van de openbare orde,” zo laat een woordvoerder van Van Zanen weten. Op de ramen van het Antilliaanse restaurant op het bedrijvenpark aan de Laan van Haamstede hangt een plaquette met de tekst ‘Gesloten wegens ernstig geweldsincident’.

Zondagochtend rond 03.30 uur raakte het bezorgrestaurant zwaar beschadigd door de ontploffing van een explosief en door kogels. Zo zaten in de gevel van het pand tientallen inslagen. Ook troffen agenten meerdere hulzen aan. Er is niet alleen op het gebouw maar ook op een auto op de Laan van Haamstede geschoten. ‘Voor zover bekend raakte er niemand gewond,’ laat de politie schriftelijk weten.

Brandende auto na explosie

Vlak na de ontploffing reed volgens getuigen een voertuig hard weg in de richting van de Hornbach aan de Singel in Ypenburg. Niet lang na de schietpartij en de explosie trof de politie een brandende auto aan op de Rijswijkse Landingslaan, enkele kilometers van het kapotgeschoten restaurant. De politie onderzoekt nog of dit de vluchtauto van de dader of daders was.

De recherche en de Forensische Opsporing (FO) zetten de Laan van Haamstede na het incident een aantal uren af om sporenonderzoek te doen. Er is nog niemand aangehouden. Over de toedracht van de schietpartij is evenmin duidelijkheid.

Het Antilliaanse restaurant Chip Sigi heeft aan de Loosduinsekade in Den Haag nog een filiaal. Deze wordt volgens de woordvoerder van burgemeester Van Zanen niet gesloten.

Oproep

De politie komt graag in contact met mensen die in de nacht van zaterdag 17 april op zondag 18 april tussen 03.00 en 04.00 uur op of nabij de Laan van Haamstede zijn geweest.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Overweeg een (proef)abonnement op Den Haag Centraal. U ontvangt de krant 10 weken voor slechts 10 euro. Voor 90 euro per jaar kunt u DHC ook digitaal lezen.

 

Standaardportret
Bekijk meer van