Politie hoopt op ‘blonde vrouw’ in onderzoek fatale steekpartij

De recherche is in het onderzoek naar de dood van de 26-jarige Hagenaar Armando Balkaran op zoek naar een ‘blonde vrouw’. Zij is mogelijk een belangrijke getuige van het levensdelict, zo maakte de politie bekend in het tv-programma ‘Opsporing Verzocht’.

Door

Armando Balkaran werd op donderdag 18 februari op klaarlichte dag (rond 13.00 uur) neergestoken op het Rijswijkse Julialaantje, vlak bij sportpark Vredenburch. Het slachtoffer uit Den Haag werd na de steekpartij zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij enkele dagen later aan zijn verwondingen.

Uit passantenonderzoek kwam naar voren dat er rond het moment van het misdrijf een blonde vrouw hardliep rond het Julialaantje. De politie hoopt dat zij meer informatie heeft over de dader. Nu weet de politie alleen dat het gaat om een persoon van 1,75 á 1,80 meter lang met een getinte huidskleur. Ook is duidelijk dat de dader gekleed was in donkere kleding, mogelijk met bloedvlekken.

Willekeurig slachtoffer steekpartij

Inmiddels is ook duidelijk dat ICT’er Balkaran, die op 18 februari thuiswerkte en tijdens zijn lunchpauze een ommetje door het park maakte, waarschijnlijk een volstrekt willekeurig slachtoffer is. Uit het onderzoek blijkt dat in de dagen voorafgaand aan de dood van Balkaran mensen in de omgeving van het Julialaantje werden lastiggevallen en bedreigd.

Na een eerdere uitzending van het tv-programma ‘Opsporing Verzocht’ meldden zich bij de politie een aantal tipgevers. Zij gaven aan ‘bedreigende situaties’ in het park te hebben meegemaakt. ‘Daarbij gaat het heel concreet om twee incidenten waarbij mensen onverwachts werden aangesproken, gevolgd en bedreigd. Al dan niet met een steekwapen,’ aldus de recherche.

De incidenten zorgen voor veel onrust in Rijswijk. Op de plek van het misdrijf liggen nu veel bloemen. Er is ook een herdenkingsmonumentje voor Balkaran aan het Julialaantje.

Onze redactie biedt u dit artikel uit de papieren krant van donderdag 11 maart 2021 gratis aan. Wilt u meer Haags nieuws lezen? Overweeg een (proef)abonnement op Den Haag Centraal. U ontvangt de krant 10 weken voor slechts 10 euro. Voor 90 euro per jaar kunt u DHC ook digitaal lezen.

 

Standaardportret
Bekijk meer van