Omstreden ‘theepotvuurtoren’ in Kijkduin van tafel

De Kijkduinse vuurtoren keert na de verbouwing van het Deltaplein en de boulevard niet terug in de vorm van een theepot. Dit heeft het stadsbestuur laten weten.

Door

Badplaats Kijkduin ondergaat een ingrijpende metamorfose en begin december maakte projectontwikkelaar FRED Development bekend ook de vuurtoren een nieuwe gedaante te geven. Maar het plan om de toren te verbouwen tot theepot gaf veel commotie. Zo zagen politieke partijen (VVD, Groep de Mos), buurtbewoners en de wijkvereniging Walboduin niets in het voorstel. De ontwikkelaar heeft zich de kritiek aangetrokken en ziet af van de theepot.

VVD’er Chris van der Helm is blij dat ‘de theepot’ van tafel is. Het raadslid wond zich in de pers en op sociale media behoorlijk op over het ontwerp van de nieuwe toren,

“Fantastisch nieuws voor Kijkduin dat het icoon, de vuurtoren, gered is en die gekke theepot niet doorgaat. Het heeft zo veel mensen geraakt dat de toren zou verdwijnen. Overal lieten inwoners zich massaal horen. Dit gold zelfs voor mensen die vroeger trouw- en kinderfoto’s bij de vuurtoren hebben gemaakt en deze beelden nu publiceerden om hun band met de toren te laten zien.”

Opslag vuurtoren

FRED Development wil nu samen met omwonenden kijken naar een betere manier om de toren na de verbouwing terug te laten keren. Zolang de werkzaamheden in Kijkduin in volle gang zijn, ligt de vuurtoren opgeslagen op een werf in Dekkershoek. Dit achterhaalde AD/Haagsche Courant eerder deze week.

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van