Route Houtrust-Kijkduin nog drie maanden dicht

De Segbroeklaan, de Sportlaan en de Machiel Vrijenhoeklaan zijn van maandag 21 januari tot vrijdag 26 april afgesloten tussen de Goudenregenstraat en de Muurbloemweg.

Door

Sinds 26 maart 2018 wordt de route tussen Houtrust en Kijkduin heringericht vanwege de aanleg van een nieuw riool en de verbetering van de verkeersveiligheid. De komende weken, in de laatste fase, worden er rotondes, vrij liggende fietspaden, nieuw asfalt en veiligere oversteekplaatsen aangelegd. Ook plant de gemeente nieuwe bomen ‘om de rijbaan weer een groen karakter te geven’. De werkzaamheden ten noorden van de Goudenregenstraat en rond de Kijkduinsestraat zijn inmiddels afgerond.

Automobilisten tussen Kijkduin en Houtrust kunnen de komende maanden omrijden. Deze omleidingsroute gaat via de Muurbloemweg, de Laan van Meerdervoort en de Goudenregenstraat. De Vogelwijk is bereikbaar via de Laan van Poot, de Kwartellaan en de Daal en Bergselaan.

Impressie van de nieuwe rotonde aan de Sportlaan.

Fietsers kunnen omrijden via de Kraaienlaan, de Laan van Poot, de Wildhoeflaan en de Ranonkelstraat. Omdat het kruispunt van de De Savornin Lohmanlaan met de Sportlaan ook dicht is, maakt de gemeente een tijdelijke oversteekplaats ter hoogte van de Pyrolalaan. Bus 24 rijdt een aangepaste route. Deze gaat via de Sportlaan, de Daal en Bergselaan, de De Savornin Lohmanlaan, de Laan van Meerdervoort en de Lobelialaan.

Elektronische borden

Om de overlast te beperken, komen op een aantal plekken rond de Sportlaan elektronische borden te staan. Deze geven aan wat op dat moment de snelste omleidingsroute is. Ook zijn er een speciale website en Facebook- en Instagrampagina’s. Deze houden de weggebruikers op de hoogte van werkzaamheden, planning, omleidingsroutes en actuele vertragingstijden.

Meer informatie: www.kijkduinhoutrust.nl en www.facebook.com/kijkduinhoutrust

 

Standaardportret
Bekijk meer van