‘Markant attractiepunt’ aan einde Noordboulevard Scheveningen

Een groot en spectaculair vormgegeven horecapaviljoen moet het eindpunt gaan vormen van het noordelijk deel van de Scheveningse boulevard. Wethouder Boudewijn Revis spreekt van een ‘alzijdige publiekstrekker met grote iconische waarde’.

Door

Het gaat om een los onderdeel van het grote bouw- en herinrichtingsplan dat wordt ontwikkeld door de firma Hommerson. Het moet komen te staan tegenover hotel Carlton Beach. Architect Wim de Bruijn heeft een gedeeltelijk rond paviljoen ontworpen met twee verdiepingen en gedeeltelijk overdekte terrassen. Volgens Revis is het een ‘visueel baken’ en ‘markant attractiepunt’ dat een ‘schakel’ vormt tussen de Noordboulevard en de Oostduinen.

Obstakel op Noordboulevard

De welstandscommissie is het niet eens met de wethouder. Alle kwaliteiten die hij het ontwerp toedicht, heeft het nu juist niet, vindt het adviesorgaan. Het zou ‘alzijdig en toegankelijk’ moeten zijn. ‘Daarvan is volgens de commissie nu echter nog onvoldoende sprake. Het paviljoen manifesteert zich als een obstakel,’ staat in een vergaderingsverslag van eind vorig jaar.

Artist’s impression: Wim de Bruijn

Wethouder Revis wil niettemin door met het plan. De ontwerp-omgevingsvergunning wordt op woensdag 22 mei ter inzage gelegd. De raadscommissie ruimte had gevraagd om de informatie die nu is verstrekt. De commissie zal zich nog nader buigen over het plan.

Standaardportret
Bekijk meer van