Metamorfose Noordboulevard begonnen

Hij was al afgesloten, maar nu gaat het echt los op de Noordboulevard. Aannemer Van Gelder is deze week begonnen met grondwerkzaamheden en het aanbrengen van een betonnen damwand.

Door

Dit deel van de boulevard, tussen de Palace Promenade en het Strandhotel, krijgt een nieuwe inrichting met veel groen en doorsteken naar het strand. Sfeer en kwaliteit zijn volgens de gemeente vergelijkbaar met die van de al eerder ingerichte Zuidboulevard (‘plan De Sola-Moralès’).

Initiatiefnemers zijn de gemeente en de firma Hommerson, die hier de grootste onroerendgoedeigenaar is. In opdracht van Hommerson verrijst langs de boulevard een gebouw voor horeca en winkels. De parkeergarage, die vanaf de Zwolsestraat toegankelijk wordt, is al gebouwd.

Wethouder Boudewijn Revis (VVD, stadsontwikkeling) is enthousiast over de voortgang van de plannen op de Noordboulevard.

‘Zomer 2019 krijgt het publiek een geheel nieuwe Noordboulevard te zien. Vanaf komend strandseizoen wordt dit echt de plaats waar je moet zijn. Dit deel van de boulevard was toch een beetje het stille stuk, waar minder gebeurde. Deze vernieuwing zorgt voor dynamiek en kwaliteit. Echt, de boulevard wordt prachtig. Samen met het nieuwe winkel- en horecagebouw van Hommerson krijgt Scheveningen-Bad weer de uitstraling van weleer. Een mustsee,’ aldus de wethouder in een persbericht.

Noordbouvelard en Kurhaus

De voorbereidende werkzaamheden zijn eind vorig jaar begonnen. Sprangers Bouwbedrijf begint binnenkort met de bouw van het horeca- en winkelcomplex. De komende jaren wordt ook de zone voor het Kurhaus aangepakt. Hier komt onder meer een brede trap naar het strand.

Alles bij elkaar vormen de bouw- en herinrichtingsplannen het programma ‘De Kust Gezond’. De kern daarvan is dat de gemeente de buitenruimte vernieuwt en dat particuliere investeerders zorgen voor nieuwbouw.

 

Standaardportret
Bekijk meer van