Hagenaar aangehouden voor ‘heel wrange’ dood ex-dakloze

De recherche heeft zaterdag een 29-jarige man uit Den Haag aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Donald ‘Don’ Vrijmoet.

Door

Dit heeft de politie vandaag bekendgemaakt. De 53-jarige Hagenaar werd in november 2018 levenloos aangetroffen in zijn woning aan het Rietveen, in de wijk Bouwlust-Vrederust. Uit onderzoek bleek al snel dat Vrijmoet door een misdrijf om het leven is gekomen.

De politie had de nu aangehouden verdachte in 2019 ook al in het vizier. Hij zat toen zelfs even vast, maar de recherche liet hem al snel gaan wegens gebrek aan bewijs. ‘Na het ontvangen van nieuwe informatie zijn rechercheurs opnieuw met deze zaak aan de slag gegaan. Dat onderzoek leidde tot de aanhouding van de 29-jarige man uit Den Haag,’ zo laat de politie in een schriftelijke verklaring weten. De verdachte wordt vandaag (dinsdag 1 juni) voorgeleid aan de rechter-commissaris. ‘Het onderzoek in deze zaak is in volle gang en het rechercheteam is nog steeds op zoek naar informatie in deze zaak,’ aldus de politie.

Zwervend bestaan Donald Vrijmoet

De dood van Donald Vrijmoet in 2018 kreeg veel aandacht in landelijke en regionale media. Ook deze krant schreef meermaals over de zaak, die de politie destijds als ‘heel wrang’ omschreef. Het slachtoffer, vermoedelijk door steekwonden om het leven gekomen, was zelf juist een fanatiek verzamelaar van messen.

Donald Vrijmoet, bij veel mensen bekend als Don, leidde lang een zwervend bestaan. Hij was drugsverslaafd en had last van psychoses. In het jaar voor zijn dood kon hij dankzij een zorginstelling een woning aan het Rietveen (vlak bij De Uithof) betrekken. Dit leidde niet tot verbetering van zijn situatie. Hij zorgde slecht voor zichzelf. Hij at nauwelijks en woog nog maar veertig kilo. Ook had hij regelmatig andere drugsverslaafden over de vloer. De politie benadrukte destijds ‘geraakt te zijn door het trieste levensverhaal van Vrijmoet’. De hoofdofficier van justitie besloot begin 2019 een beloning van 15.000 euro uit te loven voor de gouden tip.

Wilt u een tip doorgeven? Dat kan via de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070. Meer informatie: www.politie.nl

Meer Haags nieuws lezen? Koop dan de krant Den Haag Centraal bij een van onze verkooppunten of neem een (proef)abonnement.

Standaardportret
Bekijk meer van