Debatreeks LUX start met burgemeester Jos Wienen

Jos Wienen, burgemeester van Haarlem, is donderdag 19 mei de eerste hoofdpersoon in een reeks debatten die LUX houdt in de Lutherse Kerk.

Door

LUX is een organisatie binnen de protestantse kerk in Den Haag die inspiratie vindt in christelijke spiritualiteit, filosofie en kunst. In de debatten staan grote, actuele levensvragen centraal die volop in de aandacht staan door de pandemie en de oorlog in Oekraïne. ‘Wat moet je doen en laten? Waar gaat dit alles heen en wat doet dat met mij? Wat doet eenzaamheid met je? Wat betekent het om een ander te dienen, en wat gebeurt er als je vervreemding ervaart?’

In de zeven debatten worden inspirerende gasten geïnterviewd door Jonathan van der Geer met als uitgangspunt één van de zeven wegen naar compassie. Dit zijn eenzaamheid, dienen, dankbaarheid, verwondering, vertrouwen, opgave en vervreemding. Elke avond is er livemuziek en wordt er een kunstwerk van de Italiaanse kunstenaar Mattia Papp onthuld.

[Tekst gaat verder onder afbeelding.]

Jos Wienen. | Foto: wikiportret.nl/CC BY-SA 4.0

Inhoud LUX-debatreeks

Wienen zal ingaan op de periode dat hij vanwege ernstige bedreigingen door de onderwereld lang in een safe house moest verblijven, terwijl hij zijn werkzaamheden moest uitoefenen in combinatie met strenge veiligheidsmaatregelen. Wat deed deze eenzame tijd met hem?, is het thema van dit gesprek. Ook zal hij ingaan op zijn inspiratie en drijfveren.

De volgende debatten in de LUX-debatreeks zijn op 9 juni, 7 juli, 1 september, 6 oktober, 3 november en 3 december.

LUX-debatreeks ‘Zeven wegen naar compassie’, deel 1: Jos Wienen over eenzaamheid, donderdag 19 mei, Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal 7-9, 20.00-21.30 uur. Kosten 10 euro. Meer informatie en reserveren: www.luxdenhaag.nl

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de krant Den Haag Centraal bij een van onze verkooppunten. Of neem een (proef)abonnement.

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van