Verzameld werk Paul van Vliet op streamingdiensten

De streamingsdiensten Spotify, Deezer en iTunes (dat overigens in de herfst van dit jaar stopt) hebben het oeuvre van Paul van Vliet toegevoegd aan hun collecties

Door

De conferences en de liedjes van Paul van Vliet (83) zijn vanaf nu voor iedereen online te beluisteren. De streamingsdiensten Spotify, Deezer en iTunes (dat overigens in de herfst van dit jaar stopt) hebben het oeuvre van de Haagse cabaretier toegevoegd aan hun collecties. Dit werd bekendgemaakt door Theater PePijn, waar Van Vliet in 1964 zijn carrière begon.

De Hagenaar kreeg medio jaren zestig landelijke bekendheid nadat zijn conference in de Ridderzaal (waarbij de toen net verloofde Beatrix en Claus te gast waren) op de nationale televisie werd uitgezonden. Sinds 1971 stond Van Vliet solo op de bühne.

Hij scoorde hits met liedjes als ‘Meisjes van 13’ en ‘Pappa is blijven hangen (aan de sixties)’.

 

Veel van Van Vliets komische typetjes, zoals Bram van de Commune, Majoor Kees en Baron Taets van Aevezaethe, zijn vooral bij het oudere publiek nog steeds bijzonder geliefd.

Paul van Vliet op zondag

Van 2015 tot 2018 speelde Van Vliet bijna elke zondag in de Koninklijke Schouwburg ‘Alleen op zondag’. Vorig jaar stopte hij definitief met de grote en avondvullende programma’s.

Helemaal een punt zetten achter zijn carrière heeft Van Vliet nog niet gedaan. Zo vertelt de Hagenaar op de website van Theater PePijn dat hij ‘kansen zal aanpakken om af en toe weer eens een podium te beklimmen met nieuwe liedjes of teksten’.

Wilt u meer weten over cultuur in Den Haag? Neem dan een abonnement op DHC en lees onze wekelijkse bijlage UIT/de Kunst.

Standaardportret
Bekijk meer van