Solo in Dakota: na tv-typetjes maakt Annick Boer cabaret zonder plaksnor

Actrice en cabaretière Annick Boer is bij het grote publiek bekend van vele tv-typetjes. Nu staat ze met haar tweede soloprogramma ‘Deze is nog beter’ in Theater Dakota.

Door

De Hilversumse actrice Annick Boer kreeg de laatste decennia de lachers veelvuldig op haar hand. Vooral dankzij haar typetjes in tv-programma’s als ‘Kopspijkers’, ‘Kanniewaarzijn’ en ‘TV-Kantine’, waarin ze onder meer Eva Jinek en Anouk imiteerde. Zo ging een scène uit dit programma waarin Boer als zangeres Anouk het Engels van Songfestivalcommentator Jan Smit met de grond gelijkmaakte in 2020 viraal. ‘Hilarisch’, kopte ‘De Telegraaf’ naar aanleiding van deze persiflage.

De 52-jarige comédienne etaleert haar humor sinds kort ook in het theater. In 2019 stond ze voor het eerst solo op het podium met haar show ‘Dat is goed gelukt’. Boer, die in 1994 afstudeerde aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam, kreeg voor deze voorstelling lovende recensies. Volgens de Volkskrant smaakte haar eerste cabaretvoorstelling naar meer.

Conferences vol zelfspot

Aan deze ‘oproep’ geeft de cabaretière nu gehoor. Met haar tweede show ‘Deze is nog beter’ staat ze op donderdag 11 mei in Theater Dakota in de Zuidlarenstraat (Escamp). Volgens Boer bevat deze voorstelling ‘conferences vol zelfspot en liedjes’. De tekst van ‘Deze is nog beter’ schreef Boer zelf, de livemuziek wordt gespeeld door pianist Jean Louis van Dam.

‘Vrijwel altijd was ik verkleed. Ik merkte in het dagelijks leven dat ik ook als mezelf mensen aan het lachen kon maken. Dat wilde ik graag uitproberen in het theater. Heerlijk om helemaal mezelf te zijn, zonder plaksnor,’ vertelde Boer vorig jaar in de Provinciale Zeeuwse Courant voorafgaand aan een show in Zeeland.

Annick Boer in ‘Wie is de Mol?’

De carrière van Boer behelst overigens ook serieuze activiteiten. Zo was ze begin dit jaar te zien in het tv-programma ‘Wie is de Mol?’ Ook speelde ze in meerdere musicals, zoals ‘Titanic’, ‘Dolfje Weerwolfje’ en ‘Doe Maar!’ Voor haar rol in ‘Doe Maar!’ kreeg ze in 2007 de John Kraaijkamp Musical Award voor beste vrouwelijke bijrol in een kleine musical.

Maar nu mag er dus weer gelachen worden, met de show ‘Deze is nog beter’ in Dakota. De comédienne zelf doet in de aankondiging alvast een belofte: ‘Mijn eerste voorstelling was goed gelukt, maar deze wordt nog beter!’

Annick Boer, ‘Deze is nog beter’, donderdag 11 mei, 20.15 uur, Theater Dakota. Toegang: 22 euro. Meer informatie: www.theaterdakota.nl

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de papieren editie van de krant Den Haag Centraal. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

 

Standaardportret
Bekijk meer van