Met QR-code op ontdekkingstocht in Museumkwartier

Boeiende verhalen en amusante taferelen uit de Haagse historie smelten samen met moderne technologie in een route vol augmented reality door het Museumkwartier.

Door

Dit wandelparcours voert langs elf locaties rond de Hofvijver en het Lange Voorhout, die via augmented reality (AR) elk een eigen verhaal vertellen. Voor de gevels van de culturele instellingen, zoals de Kloosterkerk, Pulchri Studio en Escher in het Paleis, bevinden zich opvallende ‘Museumkwartier-zegels’.

Deze zijn voorzien van een QR-code. Na een scan met een smartphone kunnen gebruikers ontdekken hoe een persoon of object heeft bijgedragen aan het Museumkwartier.

Ook is het mogelijk om – bij wijze van gimmick – met de hoofdrolspelers op de foto te gaan. Zo zijn er virtuele ‘ontmoetingen’ met de jonge Mozart, de Glazen Koets en architect Marcel Breuer. Het motto van de gratis AR-route is ‘ontmoet oude meesters en nieuwe helden, treed in hun voetsporen en ga met ze op de foto’.

Museumkwartier

De route begint op het Tournooiveld, bij een grote zegelsteen. Die werd eerder deze week door wethouder Saskia Bruines (D66, binnenstad) geopend.

Zij vertelt: “Het Museumkwartier is belangrijk voor de aantrekkelijkheid van onze binnenstad. De AR-route en zegelsteen dragen bij aan de levendigheid en bekendheid van het gebied. Ik hoop dat mensen die een bezoek brengen aan onze stad hierdoor de weg naar het Museumkwartier beter weten te vinden.”

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de krant Den Haag Centraal bij een van onze verkooppunten. Of neem een (proef)abonnement.

Standaardportret
Bekijk meer van