Karel de Rooij and friends op Scheveningen

Op Scheveningen is altijd wat te doen, maar het kan beter en vooral gevarieerder. Vindt Karel de Rooij. De bekende kleinkunstenaar gaat deze zomer in Muzee in gesprek met culturele experts onder de titel ‘Rendez-vous’.

Door

Karel de Rooij: “Als ik zie hoe groot en kwalitatief goed het aanbod vroeger was, dan denk ik: iets daarvan moeten we toch kunnen terugbrengen in de badplaats. Daarover wil ik met een aantal mensen uit de culturele sector praten op drie zondagochtenden. Let wel, het worden niet alleen nostalgische verhalen van senioren, die terugblikken. Het gaat uitdrukkelijk ook om de toekomst. Wat kunnen we doen om meer cultuur in de badplaats te brengen?”

De eerste gast van zondag (14 augustus) is al meteen verrassend: illusionist Hans Klok. De Rooij: “Wat hans doet is óók theater. Ooit bood het Circustheater dat, maar dat is nu het domein van de musicals, ook waardevol overigens. Op deze ochtend spreek ik ook met Yvo Verschoor, specialist in het live begeleiden van stomme films en met magic-kampioen Niek Takens. Circus en magic staan dus centraal.”

De andere twee ochtenden zijn gewijd aan muziek, onder meer jazz en klassiek, en aan cabaret en dans. Yvonne Keuls vertelt op 21 augustus hoe zij als kind zomers met korting naar het volle muziekprogramma in de Kurzaal kon. De Omniband zorgt voor muziek. Als het over dans gaat kan het Palais de Danse, ooit gelegen naast het Kurhaus niet ongenoemd. Op 28 augustus vertellen Kees en Barbara van Kooten erover. Barbara woonde ooit min of meer in dat theater, omdat haar vader er de directeur van was. Ook Wieteke van Dort is te gast; zij werkte ooit voor Wim Kan, die vaak op Scheveningen stond.

Muzee serveert voordat Karel het woord neemt een ontbijt (9.45 uur). Ook kan de tentoonstelling ‘Karels Koffer’ worden bekeken, die gaat over het theaterverleden van de familie De Rooij.

‘Rendez-vous met Karel de Rooij’, 14, 21 en 28 augustus, 9.45 uur (ontbijt) en 10.30 (show), Muzee Scheveningen; meer informatie:  www.muzeescheveningen.nl

Wilt u meer lezen over Haagse politiek, achtergronden en cultuur? Neem een (proef)abonnement op de onafhankelijke weekkrant Den Haag Centraal. Of koop de krant bij één van onze verkooppunten

 

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van