AREIA, het nieuwe restaurant van Roeleveld krijgt Portugees tintje

Na tien jaar keert de familie Roeleveld terug aan de Dr. Lelykade. Half augustus openen ze aan de Tweede Haven hun derde restaurant AREIA.

Door

Tuurlijk heeft hij al het een en ander geproefd. En Cor Roeleveld, mede-eigenaar van het nieuwe restaurant AREIA by Vigo, wil ook zeker wel zijn favorieten delen. “Zo uit mijn hoofd: de gegrilde octopus met patacones (dubbelgebakken banaan, red.) en coquilles met chorizo creamcheese. Ja, de basis blijft vis.” Kan ook bijna niet anders bij een telg van de bekende Haagse visfamilie Roeleveld.

Veertig jaar bestierde vader Hans de vishandel en rokerij aan de Dr. Lelykade voordat hij in 2012 voor zichzelf begon in de Gentsestraat. Nu, tien jaar later, keert de familie half augustus weer terug, naar de kop van de haven onder het Thaise restaurant Phuket.

Zand

ARIEA (spreek uit: araija) betekent ‘zand’ in het Portugees. Vooral in het interieur vind je elementen terug uit dit mediterrane land, zoals de lange wand met ‘zanderige’ tegels. En veel stranddetails die we kennen van Vigo Seafoodbar, hun andere restaurant aan de Frederik Hendriklaan. Naast Vigo zit overigens nog een Roeveld-concept: The Old Jazz. Hun restaurant aan de Gentsestraat dient tegenwoordig als ‘voorbereidingskeuken’ en de winkelruimte staat te huur.

Jimmy Prosman en Joost Jonkman, bedrijfsleiders van respectievelijk The Old Jazz en Vigo Seafoodbar, worden de stuwende krachten achter de nieuwe aanwinst. Cor Roeleveld: “Goed personeel willen we graag belonen en bij ons houden. Dat kun je tegenwoordig alleen doen door perspectief te bieden. Jimmy en Joost mogen dus meeparticiperen in dit project.”

Ponzu

De keuken kijkt veel verder dan Portugal. “Het wordt een mix van mediterrane en Zuid-Amerikaanse gerechten.” Denk: vegan ceviche, gambas pil pil en carpaccio van ribeye met tamarinde ponzu. De zaak wordt groot: negentig zitplaatsen binnen, vijftig buiten. De koks koken straks op inductie, vertelt Roeleveld trots. “Duurzamer en zeker nu ook een stuk goedkoper dan gas. Voor de koks is het fijn, want gas is een enorme warmtebron. Het is altijd warm boven het vuur. Dat heb je met inductie een stuk minder.”

[Tekst gaat verder onder afbeeldingen.]

roeleveld restaurant tweede haven

Er wordt nog hard gewerkt aan het nieuwe restaurant aan de Tweede Haven.

AREIA is zeker niet het laatste project van de visfamilie. “Welnee, ik ben pas 39, mijn broertje is twee jaar jonger. Bovendien, ik hou van ondernemen en van werken met jonge mensen. We willen hun de kans te geven om door te groeien.”

AREIA

Wie over twee weken AIREA binnenstapt, stuit op een enorme marmeren bar. “We pakken flink uit met de wijn- en cocktailkaart.” Ook hier heeft Roeleveld nog wel een advies: “De AREIA signature, gin met bergamot en komkommer. Lekker zomers.”

AREIA by Vigo, Dr. Lelykade 24a. Meer informatie: www.restaurantareia.nl (vanaf volgende week werkzaam)

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

 

Bekijk meer van