‘Lunch Wijn Borrel’ in Binckhorst: Vivre mikt op bedrijfsleven én bewoners (foto’s)

De Binckhorst is volop in ontwikkeling en er is nog steeds ruimte voor speciale horeca. Ook Vivre gokt nu op een gezellig en winstgevend leven na de lockdown.

Door

Midden in de Binckhorst, in een van de oude KPN-panden, hebben Edwin Vink en Philip de Vreeze vorige week hun horecazaak Vivre geopend. Vink houdt zich bezig met interieurontwerp, De Vreeze is jarenlang wijnhandelaar geweest. In hun nieuwe zaak komt dat samen: veel wijnen en een zelf vormgegeven interieur. “Het is de voormalige receptie van TP6. Iedereen die ooit bij KPN werkte, weet dan wat ik bedoel,” zegt De Vreeze.

Het is een bar op het Maanplein waar je een wijntje kunt drinken met een goede borrelplank erbij, of een pinsa. Een pinsa is een gezonde en luchtige ‘no-pizza’ gemaakt van verschillende meelsoorten en een zuurdesem. Ook kun je eerder op de dag terecht voor een goed kop koffie (on-the-go) of lunch buiten op het terras.

“We mikken enerzijds op het bedrijfsleven, anderzijds op de bewoners.” De Binckhorst is volop in ontwikkeling: er komen steeds meer appartementen bij en ook het bedrijfsleven is nog aanwezig. Vivre zit ingeklemd tussen woongebouwen én tussen KPN en het twee jaar geleden geopende start-uponderkomen Apollo 14. De Vreeze: “Hier moeten we iets mee doen, dachten we.”

Onderscheiden

Het pand van Vivre – een toepasselijke samenvoeging van de achternamen Vink en De Vreeze – is groen geverfd. Er staan een stuk of vier tafeltjes en grote kasten gevuld met wijnflessen. Hoge plafonds, opvallende lampen, planten en een vloerkleed voor de huiselijke sfeer. Ook zijn er hoge tafels met barkrukken. En er staat een blinkende snijmachine voor de charcuterie bij de borrel.

 

Foto’s: PR/Casper van Dort

 

“We weten waar we naartoe willen. We willen in het gat springen dat er nu is tussen de lunch en het avondeten. Een plek waar mensen terechtkunnen voor een goede lunch en een lekkere borrel,” zegt De Vreeze. “Veel bedrijven hebben natuurlijk een prima bedrijfskantine. Voor ons is het heel moeilijk om daar prijstechnisch mee te concurreren, dus moeten we ons op een andere manier onderscheiden.”

Vivre biedt daarom ook mogelijkheden voor private verhuur voor speciale gelegenheden. “Ik wilde altijd al wel iets met wijn doen. Dan is dit een hele goede manier.” De ondernemers hopen dat de kantoorpanden binnenkort ook weer drukker worden. “Het is de mix van bedrijven en woningen die dit tot een goede locatie maakt.”

Wijnen bij Vivre

De wijnen op de kaart kent De Vreeze als wijnhandelaar logischerwijs goed. Tijdens de coronacrisis had hij veel een-op-eenwijnproeverijen en verkocht hij een flink deel van zijn voorraad, zodat de mensen alvast kennis hebben kunnen maken met het aanbod van Vivre. “Alles wat we hier hebben staan, heb ik de afgelopen jaren geproefd en goed bevonden.”

Een deel van de Franse wijnen – La Madeleine uit de Languedoc en Château les Crostes uit de Provence – importeert hij via zijn familie. Ook het Californische wijnhuis Bogle vindt hij een aanrader. Een opvallende wijn die het daarnaast altijd goed doet, is die van het Duitse wijnhuis Geil. “Met zo’n naam gaat het altijd vanzelf,” lacht De Vreeze.

Vivre – Lunch Wijn Borrel, Maanplein 89b, Binckhorst. Voorlopig open dinsdag en woensdag 12.00-17.00 uur, donderdag en vrijdag 12.00-20.00 uur, zaterdag 12.00-17.00 uur. Meer informatie: www.vivre-binckhorst.nl

De culinaire redactie van Den Haag Centraal (DHC) biedt u dit artikel uit de krant van 18 juni 2020 gratis aan. Wilt u meer over Haagse gastronomie lezen? Koop dan iedere donderdag de krant DHC. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van