Foodhall Scheveningen draait alvast warm (foto’s)

Op de Noordboulevard is Foodhall Scheveningen van start gegaan. In eerste instantie draaien de achttien horecaondernemers er nog proef, eind van de maand moet de officiële opening gevierd kunnen worden.

Door

Dit voorjaar, Nederland in intelligente lockdown. De straten waren uitgestorven. Op het Amsterdamse kantoor van horecamagnaat Won Yip – met uitzicht op een lege Dam – keken vier ondernemers elkaar aan. Gaan we door? Al ruim twee jaar waren de voorbereidingen voor Foodhall Scheveningen aan de gang, vertelt Jie Ling, een van de vier die na een kortstondig beraad besloten er gewoon voor te gaan. “We hadden er gewoon vertrouwen in,” blikt hij terug. “Het is een mooie locatie, in de zomer zijn er veel dagjesmensen, we hebben een terras en de eronder gelegen nieuwe parkeergarage met zevenhonderd plekken gaf voor ons de doorslag.”

Nu, bijna een halfjaar later, is Foodhall Scheveningen open. Een groot deel van de huurders heeft zijn foodstand betrokken en is aan het proefdraaien. Toch lopen er nog werklui rond. Er moet nog een slag gemaakt worden op het gebied van aankleding en de grote bar met dj-booth die de blikvanger moet worden, is nog in aanbouw, vertelt Ling, die net als zijn compagnons Nico Kuan en Joey Hu ervaring heeft in de horeca.

[Tekst gaat verder onder foto’s]

Foto’s: DHC/Sam Sampat

 

Dat het project vertraging door corona heeft opgelopen, staat buiten kijf. Tel daar bovenop nog een eerdere vertraging in de oplevering van het nieuwe pand aan de Noordboulevard en een bouwvak deze zomer, en je snapt waarom de deuren nu pas opengaan en de grote opening pas later deze maand gepland staat. Ling: “We hebben bij de contractonderhandeling met onze huurders altijd open kaart gespeeld. We werken met een omzetafhankelijke huur en hebben voor de eerste periode de verhuurders een passende oplossing geboden.”

Ondernemers

In de foodhal van ruim 1300 vierkante meter hebben achttien ondernemers een perceel gehuurd. Van de Aziatische Saigon Streetfood en Pad Thai tot Diego’s burgers van de bekende hamburgerkoning Diego Buik.

Foodhall Scheveningen

De bekende hamburgerkoning Diego Buik heeft ook een plek in de Foodhall Scheveningen. (PR)

Ling: “We wilden graag veel lokale ondernemers aantrekken en zijn zelf populaire bedrijven uit de regio gaan benaderen. Toen is het balletje langzaam gaan rollen. We waren op zoek naar hoogwaardige horecaondernemingen die meer zijn dan een snackbar of een kebabzaak.”

 

Als je hier het plein straks op loopt, is het alsof je in het buitenland bent, alleen dan overdekt.
Justin Hundman

 

De helft is lokaal, de andere helft komt elders vandaan. De Amsterdamse Ballenbar bijvoorbeeld: bitterballen, maar wel met een bijzondere vulling van bijvoorbeeld geitenkaas of truffel. Ling kijkt om zich heen. “Ik ben vooral trots op de variatie.” Zelf runnen de ondernemers de bar, waar onder andere meer dan acht verschillende tapbieren worden geschonken.

In het midden staat Ricardo Sijssens, hij is het gezicht achter de Scheveningse Oesterbar, zijn eerste fysieke onderneming nadat hij eerder vooral veel cateringwerk deed. “Dat is even wennen, maar we hebben steeds meer aanloop,” zegt hij.

Even verderop, bij Woodstok, staat Justin Hundman achter de bar. Ze hebben een nieuw concept ontwikkeld: culinaire gerechtjes op een stokje, een knipoog naar een traditioneel ijsje. In het verleden deden ze dat bij de Eetkamer van Scheveningen, nu starten ze hun eigen onderneming. Gefrituurd, koud of warm, met bijvoorbeeld confit de canard, bieten of zalm met witte asperges en een bijpassende saus. “Ik heb 100 procent het gevoel dat het hier iets gaat worden,” zegt Hundman. “De aankleding is nog niet af, maar als je hier het plein straks op loopt, is het alsof je in het buitenland bent, alleen dan overdekt.”

Steakrestaurant

Dat beaamt Kosta Efstratiadis, die de zaak van De Resident bemant. Het steakrestaurant heeft al een succesvolle vestiging op de Denneweg en werd door Ling benaderd met de vraag of dit concept niet aansloot bij wat ze al deden. Waarom niet, dachten de eigenaren. “Natuurlijk wordt er in de zomer meer aanloop verwacht, maar ik verwacht ook in de winter drukte. Het is een chique locatie met alleen maar mooie stands. Het klopt helemaal,” aldus Efstratiadis.

Foodhall Scheveningen, Strandweg 161. Voorlopige openingstijden: 12.00-22.00 uur. Meer informatie: www.foodhallscheveningen.nl

Wilt u meer over Haagse gastronomie lezen? Koop dan iedere donderdag de krant DHC. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van