‘Ik wil mensen de diversiteit van chocolade laten proeven’

Ondernemers Lucia Goldfarb en Hernán Schvartzman tillen het product chocolade naar grotere hoogte en openen vandaag (27 maart) Chocolate Café Bolena waar gasten zich tegoed kunnen doen aan handgemaakte chocolade en bonbons en dit kunnen combineren met speciality coffee en bijzondere thee.

Door

Het verhaal hoor je vaker. Iemand heeft een goede baan, raakt er ineens een beetje op uitgekeken en wil iets doen waar hij of zij echt blij van wordt.

Lucia Goldfarb uit Argentinië kwam, samen met haar partner Hernán Schvartzman, twaalf jaar geleden naar Nederland om te studeren. Na haar studie sociale wetenschappen werkte ze onder meer als docent, maar na een tijd wilde ze liever iets totaal anders doen. Lucia is dol op koken en heeft een grote passie voor chocolade.

Ze begon thuis te experimenteren met het maken hiervan, het combineren van smaken, en al snel verkocht ze haar waar in verschillende pop-up stores en markten zoals de Swan market, een platform voor startende, creatieve ondernemers. Een eigen zaak was een droom die al snel uitkwam.

 

Er zijn zoveel soorten cacao, uit verschillende regio’s en landen.
Lucia Goldfarb

 

Ze werd verliefd op een prachtig licht pand op de hoek van de Boekhorststraat en de Zuidwal en met hulp van vrienden werd deze plek binnen een maand opgeknapt om dienst te doen als chocolade-atelier en plek waar je kan genieten van een perfecte kop koffie. Chocolate Café Bolena was geboren.

Bolena

“Mensen zijn tegenwoordig steeds meer op zoek naar pure smaken, naar producten van écht goede kwaliteit. Chocolade is zo’n mooi product, ik zie het dan ook niet alleen als snoep,” legt Lucia van Bolena uit. “Er zijn zoveel soorten cacao, uit verschillende regio’s en landen. Er is bijvoorbeeld echt een groot verschil tussen cacaobonen uit Madagaskar en die uit Ecuador, en de manier hoe de bonen verwerkt worden tot cacaoboter. Ik wil mensen de diversiteit van chocolade laten proeven.”

En die diversiteit proef je duidelijk terug in het bijzondere aanbod. Melkchocolade met gepofte quinoa en kaneel, 70% pure chocolade verrijkt met extracten van rozemarijn en kardemon en bijvoorbeeld een witte variant met mate, de kruidige smaak van de nationale drank van Argentinië. De chocolade ziet er prachtig uit, donker met diepe kleuren en ook de smaken zijn intens, alsof je proeft van een enorm goed glas wijn.

 

“Chocolade brengt mensen samen. Klanten kopen hier straks een stukje chocolade om dit vervolgens cadeau te geven aan iemand. Of mensen komen hier samen om een proeverij te doen. En te praten over de smaken die zij ervaren.” Lucia heeft er duidelijk zin in. In het atelier achter de toonbank kun je als gast goed zien hoe de chocolade met de hand gemaakt wordt. Hier zal Lucia ook workshops gaan geven. Haar partner Hernán ontfermt zich over de koffie, naast musiceren een van zijn grote passies.

Chocolate Café Bolena, vanaf 27 maart open op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur, Boekhorststraat 191. Kijk voor meer informatie op de website van Bolena.
Standaardportret
Bekijk meer van