BitterSweetz maakt plaats voor Peppish, een nieuwe lunchroom in de Oude Molstraat

Een fris interieur, een nieuw menu en een andere gastvrouw. In de Oude Molstraat maakt BitterSweetz plaats voor Peppish, een lunchroom van ondernemer Lisa de Vries.

Door

Lisa de Vries (26) weet niet beter dan dat ze haar eigen zaak wilde openen. Ze werkt sinds haar vijftiende in de horeca. Dit jaar is het zo ver, ze geeft zichzelf het allermooiste cadeau: op haar verjaardag – dinsdag 4 februari – is Peppish voor het eerst open. Haar eigen restaurantje. “Ik ben twee jaar op zoek geweest naar een plek als deze,” vertelt ze in de zaak in de Oude Molstraat.

Ze zocht een mooie plek met karakter en een knus gevoel. “Een plek waar ik gasten de aandacht kan geven die ze verdienen.” In de Oude Molstraat vond ze die op de plaats waar voorheen BitterSweetz zat. Begin januari kreeg ze de sleutel en zij en haar vader hebben de afgelopen weken ‘als beesten’ gewerkt om het af te krijgen. Alles kreeg een frisse kleur, het meubilair werd vervangen en de lunchroom, keuken en toiletten werden voorzien van een nieuwe vloer.

De kaart van Peppish

De Vries leerde dingen die ze nog nooit had gedaan, zoals behangen – een groene, tropische print – en laminaat leggen. “Als je ziet hoe scheef de vloer is in zo’n oud pandje, is dat echt niet makkelijk,” zegt ze lachend. “Ik ben heel trots op hoe we het hebben opgeknapt.” De tafels kon ze overnemen van Villa Lago in Leidschendam, de zaak waar ze tien jaar werkte en het vak leerde. “Daar heb ik als bedrijfsleider gewerkt, dus ik weet hoe ik een restaurantje moet runnen,” zegt ze.

 

Ik ben heel trots op hoe we het hebben opgeknapt.
Lisa de Vries (eigenaar Peppish)

 

Peppish is open voor ontbijt, lunch en een goede borrelplank aan het eind van de middag. Wat er precies op de kaart komt te staan, is nog even een verrassing, daar gaat De Vries zich de laatste week voor de opening op richten. “Denk aan goed belegde broodjes, soepen en salades. Ook zijn er goede vegetarische en vegan opties.” Een broodje gaat ergens tussen de vijf en acht euro kosten, denkt ze. “Zeker niet meer dan dat.”

Een geniale ingeving

En koffie: want dat hoort erbij én is de reden waarom de zaak Peppish heet. “Mijn broer had het als kind altijd over Peppish als hij koffie bedoelde. De zaak zo noemen was een geniale ingeving van mijn vader, midden in de nacht.” Eigenlijk maakt De Vries met de opening ook de droom van haar vader Bart (59) waar. “Hij wilde altijd een strandtent beginnen. Nu is het de bedoeling dat hij minder gaat werken en bij mij in dienst komt. Daarmee komt ook zijn droom uit.”

Peppish, Oude Molstraat 28A. Open: dinsdag t/m zondag,10.00-19.00 uur. Meer informatie: 070-406 2399 of info@peppish.nl

Wilt u meer lezen of meer weten over Haagse gastronomie? Klik dan hier voor een (proef)abonnement en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Standaardportret
Bekijk meer van