Angie’s Kitchen, nieuw restaurant aan het Noordeinde

Een nieuwe naam, een nieuw concept en een nieuwe menukaart met veel kleine hapjes. Het Heden aan het Noordeinde heet voortaan Angie’s Kitchen, vernoemd naar de eigenares.

Door

Vlak bij de ingang van Angie’s Kitchen hangt een grote zwart-witfoto aan de muur. Een dame met een mes en een grote open wond op de arm. Het is eigenares Angela Schweinsberg zelf. “Ik wilde laten zien dat het bloed, zweet en tranen is geweest de afgelopen paar jaar,” zegt ze.

“En ik wil hiermee anders zijn dan de rest.” Tweeënhalf jaar geleden nam ze restaurant Het Heden aan het Noordeinde over, waar ze werkte als souschef. Maar dat is naar eigen zeggen nooit écht haar eigen zaak geweest. Nu moet dat het wel worden. “Een moderne variant van wat bistro Le Gentilhomme op deze locatie ooit was.” aldus Schweinsberg.

Foto: PR

“Ik was trots dat het was gefixt en ik met behulp van crowdfunding de hypotheek voor de zaak tweeënhalf jaar geleden rond had,” vertelt ze. Toch is Schweinsberg nu, met een nieuwe, eigen naam (‘mijn bijnaam is Angie, ik ben vernoemd naar het nummer van de Rolling Stones!’) en een nieuwe menukaart met veel kleine bites, pas écht trots. Ze bladert door de kaart en wijst naar de spareribs. “Ik ging nog liever failliet dan dat er spareribs op de kaart kwamen. Koks hebben een ego, die willen dat niet.”

Het was een idee van manager Mabel, haar steun en toeverlaat. “Ik heb een knop omgezet: als er vraag naar is, dan maak ik het.”

Behoeftes van klanten

Dat principe geldt ook voor de rest van de menukaart: voor de samenstelling heeft Schweinsberg gekeken naar de behoeftes van klanten. Zeventig procent van de bezoekers is toerist, dus er staan veel dingen op die het altijd goed doen. Een croque-madame en een croque-monsieur bijvoorbeeld. “Belgen eten dat heel graag.”

 

Ik ging nog liever failliet dan dat er spareribs op de kaart kwamen. Koks hebben een ego, die willen dat niet.
Angela Schweinsberg (Angie's Kitchen)

 

Verder komen er veel bedrijven borrelen in de grote tuin. “We hebben nu borrelplanken met charcuterie. Er is toch niets leuker dan dat samen te delen?”, zegt Schweinsberg. Om die reden staan er ook geen voorgerechten op de kaart, maar is er wel een ruime keus uit bites: van Angie’s Nacho’s, tot calamaris en van bitterballen tot flammkuchen, per gerechtje tussen de vijf en tien euro. En er is keus uit bijna veertig soorten bier. “Ik ben zelf gek op speciaalbier, en was de biertjes die we hier eerst hadden wel zat.”

Verrassingsmenu bij Angie’s Kitchen

Als echte kok, kan Schweinsberg haar ei kwijt in de verrassingsmenu’s. “Ik maak alles vers,” zegt ze. “Ik hou van het ambacht en ben ook wel van de culinaire dingen, dus ik vraag mensen te reserveren, zodat ik er echt wat van kan maken.”

Ze seint naar de barvrouw als er een bestelling voor de keuken komt. “Zeg maar dat ik eraan kom.” Lachend: “Ik dacht: ik heb om elf uur nog wel even tijd voor een interview. Ik had helemaal niet verwacht dat er nu al mensen eten zouden bestellen.” Een goed teken. “Veel mensen zijn ondernemer voor het geld. Maar ik ben heel normaal, geboren in Transvaal. Ik hoef geen grote auto, ik wil alleen maar iedere dag iets anders op mijn brood. Ik doe dit echt uit passie voor het vak en de horeca.”

Angie’s Kitchen, Noordeinde 148. Open: di. t/m zo. Meer informatie: www.angies-kitchen.nl

Standaardportret
Bekijk meer van