Weer operaties in Bronovo-ziekenhuis

Het Haaglanden Medisch Centrum (HMC) opent maandag twee operatiekamers in het Bronovo-ziekenhuis.

Door

Hier worden niet-acute operaties uitgevoerd. Omdat het aantal coronapatiënten langzaam daalt, is er weer personeel beschikbaar om in Bronovo ingrepen uit te voeren. Dit maakte HMC woensdag bekend. ‘Bij de inzet van de twee OK’s op HMC locatie Bronovo wordt een eerlijke verdeling gemaakt per specialisme en bepaald welke operaties het meest urgent zijn. Daarbij wordt personeel en materiaal zo efficiënt mogelijk ingezet,’ aldus een verklaring.

“We zijn blij dat we weer meer reguliere zorg kunnen bieden aan onze patiënten. Maar wij blijven goed voorbereid om zowel de zorg voor Covid-patiënten als de acute zorg te garanderen.” Dit zegt HMC-bestuursvoorzitter Ingrid Wolf. “In onze plannen houden we er rekening mee dat we binnen 48 uur weer op kunnen schalen in Covid-zorg als dat nodig is.”

Operatiekamers van Bronovo

Op het hoogtepunt van de tweede coronagolf in oktober werden de operatiekamers van Bronovo gesloten voor niet-acute operaties. Alle gespecialiseerde verpleegkundigen waren nodig op de locaties Westeinde en Antoniushove voor de intensieve zorg aan Covid- en andere patiënten. Een voorstel om van Bronovo een noodziekenhuis in het kader van de coronabestrijding te maken, kon om die reden niet doorgaan. Volgens HMC kon zowel in de eerste als de tweede golf de overige urgente en acute zorg, zoals hersenchirurgie en oncologische zorg, doorgaan.

Meer informatie: www.haaglandenmc.nl/nieuws

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor een (proef)abonnement op Den Haag Centraal. U ontvangt de krant 10 weken voor slechts 10 euro. Voor 90 euro per jaar kunt u DHC ook digitaal lezen.

Standaardportret
Bekijk meer van