Zeven weken hinder op druk kruispunt in Regentessekwartier

Automobilisten en fietsers moeten tussen maandag 8 augustus en vrijdag 23 september rekening houden met omleidingen in het Regentessekwartier.

Door

De gemeente gaat dit drukke kruispunt waar de Laan van Meerdervoort, de Suezkade, de Conradkade en de Regentesselaan bij elkaar komen, onder handen nemen. Zo worden de oversteekplekken voor fietsers op de kruising Laan van Meerdervoort-Regentesselaan verplaatst en vrijgemaakt van de rijweg. Met deze maatregel wil de gemeente de verkeersveiligheid in het Regentessekwartier verbeteren.

Ook worden de huidige verkeerslichten vervangen door een meer energiezuinige installatie. Ten slotte komen er detectielussen in het asfalt. Dit zijn slimme koperdraden in het wegdek die de stoplichten waarschuwen zodra er een auto of een fietser overheen rijdt. De bedoeling is dat weggebruikers dan niet te lang voor een rood licht hoeven te wachten. Dit moet de doorstroming bevorderen.

Omleidingen in Regentessekwartier

Het werk heeft gevolgen voor automobilisten en fietsers. Autoverkeer op de Laan van Meerdervoort richting Kijkduin kan het beste omrijden via de Regentesselaan, de Loosduinseweg en de Valkenboslaan. Voor auto’s vanuit Kijkduin richting de binnenstad leidt de snelste omleidingsroute via de Beeklaan en de Regentesselaan. Fietsers worden via de Columbusstraat omgeleid.

De gemeente benadrukt dat het kruispunt wel toegankelijk is voor voetgangers. Er zijn verkeersregelaars om de wandelaars te helpen. De tramlijnen 3, 34 en 11 kunnen gewoon van het kruispunt en de halte Conradkade gebruik blijven maken, maar zij moeten wel hun snelheid aanpassen. De reistijd kan daarom enkele minuten oplopen.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de krant Den Haag Centraal bij een van onze verkooppunten of neem een (proef)abonnement. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

 

Standaardportret
Bekijk meer van