Nieuw actieplan tegen overlast deelvoertuigen in Scheveningen

Deelscooters en deelfietsen alleen kunnen afmelden als ze ín een parkeervak staan, meer parkeerplekken bij het Zwarte Pad en speciale coaches die gebruikers helpen een stallingsplek te vinden. Met deze maatregelen wil de gemeente de overlast van deelvoertuigen in Scheveningen tegengaan.

Door

Wethouder Robert van Asten (D66, verkeer) presenteerde dit actieplan deze week samen met acht aanbieders van deelvoertuigen, waaronder de scooters van Felyx en GoSharing en de (elektrische) fietsen van Bondi en HTM Fiets.

De afgelopen jaren was er in Scheveningen op zomerse dagen veel overlast van deelscooters en -fietsen. Geblokkeerde trottoirs, rondslingerende voertuigen: het was veel inwoners van de badplaats een doorn in het oog. Om deze hinder in het komende strandseizoen te voorkomen, is het nu dus alleen maar mogelijk om de voertuigen af te melden als deze in de daarvoor aangewezen parkeervakken staan. Gebeurt dat niet, dan blijft de gebruiker betalen.

De rol van de parkeercoaches is om ‘de gebruikers te helpen bij het netjes parkeren van hun deeltweewieler en om ze verwijzen naar vakken waar nog ruimte is’, zo schrijft de gemeente.

‘Overlast tot minimum beperken’

Van Asten heeft vertrouwen in de effectiviteit van deze maatregel. “Door afgebakende parkeerplekken te faciliteren op drukke plekken proberen we de parkeeroverlast tot een minimum te beperken. En mocht er toch overlast ontstaan, dan kunnen we dit tegengaan door een nog betere en snelle samenwerking met de aanbieders.”

De acht deelnemende bedrijven – BAQME, Bondi, Cargoroo, Check, Donkey Republic, Felyx, Go Sharing en HTM Fiets – hebben verder toegezegd om de voertuigen ’s avonds en ’s nachts te verplaatsen. Zo moeten er de volgende ochtend weer voldoende vrije plekken zijn in Scheveningen.

Meer Haags nieuws lezen? Koop dan iedere donderdag de krant DHC. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

 

Standaardportret
Bekijk meer van